Kauzer je prikazal enega najboljših nastopov v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com
Kauzer je prikazal enega najboljših nastopov v sezoni. Foto: www.alesfevzer.com

Peter Kauzer je v polfinalu vozil še z nekaj napakami, v finalu pa je napadel na vso moč in za vsega 55 stotink sekunde zaostal za Vitom Prindišem. Na zmagovalni oder zadnje tekme je stopil še Britanec Joseph Clarke (+1,55). Preostala Slovenca sta tekmovanje končala v polfinalu, Niko Testen je bil 18., Martin Srabotnik pa 20.

"V Pauju sem se vedno dobro počutil. Tudi cel teden sem imel na treningu dober občutek na vodi. V kvalifikacijah in polfinalu vožnji nista bili takšni, kot sem si želel, v finalu pa sem bolj napadal, vedel sem, kje lahko pridobim. Na koncu je malo zmanjkalo za zmago, ampak vesel sem še enih stopničk. Napredujem iz tekme v tekmo, prejšnji teden sem bil tretji, tokrat drugi, pred nami pa je še svetovno prvenstvo, kamor se odpravljam zelo motiviran," je v izjavi za Kajakaško zvezo Slovenije dejal Kauzer.

V svetovnem pokalu je Prindiš zbral 263 točk, Kauzer 239, tretji Italijan Giovanni De Gennaro pa 220. Drugi najboljši Slovenec Srabotnik je bil 15. (zbral je 133 točk).

Urša Kragelj je bila tretja. Foto: Reuters
Urša Kragelj je bila tretja. Foto: Reuters

Kragelj tretja na tekmi ...
Uspešne so bile tudi kajakašice. Zadnjo tekmo je dobila Avstralka Jessica Fox, ki je bila velika favoritinja in je slavila kljub enemu dotiku. Najbolj se ji je približala Čehinja Katerina Minarik (+0,72), Urša Kragelj (+1,54) je bila tretja, Eva Terčelj (+2,06) pa četrta. Terčeljeva bi brez enega dotika končala le šest stotink za Foxovo.

... Terčelj pa v sezoni
Razplet je vseeno pomenil, da je Terčeljeva sezono svetovnega pokala končala na tretjem mestu, saj je osvojila 201 točko. Pred njo sta končali le Foxova (290) in Novozelandka Luuka Jones (206). Urša Kragelj (186) pa je sezono končala na šestem mestu.

Kauzer gre motiviran na SP