Slovenski posadki v razredu 470 Tini Mrak in Veroniki Macarol tokrat ni šlo po načrtih. Foto: Sailing Energy/World Sailing
Slovenski posadki v razredu 470 Tini Mrak in Veroniki Macarol tokrat ni šlo po načrtih. Foto: Sailing Energy/World Sailing

"Danes je za naju zadnji dan SP-ja, ker nisva prišli v regato za medalje. Kljub temu sva imeli v zadnji regati vendarle svetlo točko, edino v vsem tednu. Na teh občutkih morava delati naprej v pripravah na OI v Tokiu, na kar se bova zdaj osredotočali. Na tem prvenstvu pa nama že od prvega dneva ni steklo, a greva naprej do Tokia," je po tekmovanju povedala krmarka Tina Mrak.

Z mislimi že na olimpijskih igrah
"Zagotovo sva razočarani, to je bil za naju zadnji SP v razredu 470 in sva ga želeli bolje končati. Tu bo maja še evropsko prvenstvo, kar bo za naju popravni izpit. Ne obremenjujeva se s tem, da bo na istem prizorišču kot SP, dobri jadralci se morajo znajti v vseh pogojih. Potem se bova osredotočili na olimpijske igre. Z mislimi sva že tam, a bova skušali tudi na EP-ju že od prvega dneva dobro jadrati. Junija imava še svetovni pokal v Enošimi,"
pa je dodala flokistka Veronika Macarol.

Slovenki sta v ponedeljek tekmovanje slabo začeli, bili sta šele 21. po prvem dnevu. V četrtek sta se povzpeli na 16. mesto, a sta bili že 26 točk oddaljeni od desetega mesta.

Zanju zadnji dan SP-ja sta začeli z 12. mestom, v naslednji, 11. regati pa sta bili drugi. Boljši sta bili le olimpijska zmagovalka Britanka Hannah Mills in njena v zadnjih štirih sezonah nova flokistka Eilidh McIntyre. Predlani sta bili Britanki, tudi vodilni na svetovni lestvici, v Enošimi na Japonskem najboljši tudi na prejšnjem SP-ju, pred regato za medalje pa imata na skupnem četrtem mestu 80 točk.

Slovenki sta za 17 točk zgrešili regato za medalje, kamor se je uvrstila najboljša deseterica. Pred njo sta v vodstvu ostali Španki Silvia Mas Depares in Patricia Cantero Reina. Imata 67 točk, le tri točke za njima zaostajata Nizozemki Afrodite Zegers in Lobke Berkhout (70), na tretje mesto sta napredovali Italijanki Elena Berta in Bianca Caruso (74).