Garnbretova je v finalu dosegla vrh stene, a je enako uspelo tudi 19-letni Italijanki Rogori, ki se je tako veselila prve zmage med elito. Tretja je bila Francozinja Fanny Gibert.

21-letna Korošica Janja Garnbret je v lanski sezoni navdušila s tremi osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji. Foto: EPA
21-letna Korošica Janja Garnbret je v lanski sezoni navdušila s tremi osvojenimi naslovi svetovne prvakinje v težavnosti, balvanih in kombinaciji. Foto: EPA

Lukanova peta, Kalanova šesta in Tarkušova deveta
Slovenija je imela v finalu kar štiri predstavnice, največ med reprezentancami, kar je nov lep dosežek slovenske reprezentance v športnem plezanju. Vita Lukan in Tjaša Kalan sta osvojili peto in šesto mesto, 16-letna Lucija Tarkuš pa je svoj prvi finale na tekmah najvišje ravni končala na devetem mestu od devetih tekmovalk, ki so se pomerile v finalu.

Tudi Škofic drugi, Potočar četrti
V moški konkurenci je uspeh svoje življenjske partnerice Garnbretove ponovil Domen Škofic, ki je z drugim mestom zaostal le za Čehom Adamon Ondro. Uspeha kariere med elito pa se je s četrtim mestom razveselil Luka Potočar. Tretji je bil Avstrijec Jakob Schubert.

Nastop plezalke Janje Garnbret v finalu Briancona

Konkurenca je bila okrnjena zaradi novega koronavirusa. V Briancon zaradi potovalnih omejitev niso prišli predstavniki Azije, med njimi Japonci, Južni Korejci in Kitajci, ter plezalci iz Združenih držav Amerike. So pa v Brianconu najboljši tekmovalci in tekmovalke iz Evrope.

Briancon edina tekma v sezoni?
Po Brianconu je nadaljevanje sezone svetovnega pokala povsem v megli. Na tekmovalnem koledarju je vse polno tekem, ki so prestavljene za nedoločen čas ali odpovedane. Konec novembra na sporedu ostaja evropsko prvenstvu v vseh disciplinah športnega plezanja.