Janja Garnbret se je poškodovala februarja, tri mesece pozneje pa se že veseli prve zmage po okrevanju. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret se je poškodovala februarja, tri mesece pozneje pa se že veseli prve zmage po okrevanju. Foto: www.alesfevzer.com

Garnbret in Potočar sta potrdila domačo prevlado, potem ko sta se lani zavihtela povsem na vrh skupnega seštevka v svetovnem pokalu.

V moški konkurenci sta na zmagovalnem odru Potočarju (ŠPO Radovljica) delala družbo Anže Peharc (AO Kranj), ki je bil drugi kljub poškodbi gležnja, ter Milan Preskar (PK Kamnik).

Janji Garnbret (Šaleški AO) pa sta se najbolj približali Mia Krampl (AO Kranj) in Lučka Rakovec (PK FA).

Sorodna novica Zlom palca Janji Garnbret otežil priprave na sezono

Tekmovanje v Kopru je potekalo na steni, na kateri bodo po lanski premierni izvedbi 8. in 9. septembra pripravili drugo tekmo svetovnega pokala. Pred tem bo na Bonifiki od 21. do 23. junija potekalo vojaško svetovno prvenstvo v športnem plezanju.

Plezalce konec prihodnjega tedna čaka nadaljevanje svetovnega pokala v Salt Lake Cityju, na sporedu bodo tekme v balvanskem plezanju. V ZDA bodo od Slovencev nastopili Julija Kruder, Lucija Tarkuš, Katja Debevec, Jernej Kruder in Gregor Vezonik.

Janja Garnbret se bo v svetovni pokal po napovedih vrnila na začetku junija na balvanih v Pragi.

Vrhunec sezone bo svetovno prvenstvo od 1. do 12. avgusta v Bernu, na katerem bodo delili prve vstopnice za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu.

Janja Garnbret: Res sem uživala, da sem spet v tekmovalnem ritmu