Janja Garnbret blesti že na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Garnbret blesti že na začetku sezone. Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska šampionka je v Vudžjangu končala predtekmovanje na vrhu skupaj z Italijanko Lauro Rogora in domačinko Džilu Luo. Vse tri so osvojile po dva vrhova.

"Današnji dosežek je takšen, kot mora biti. Sama sem bila po tekmi na balvanih malo utrujena, kljub temu pa sem vse naredila, kot je treba, in prav veselim se polfinala. Kvalifikacije so bile super in tudi smeri niso bile pretirano težke. Pa tudi s prehodom z balvana na 'štrik' ni bilo težav, saj oboje ves čas treniram," je povedala olimpijska prvakinja.

V polfinalu preizkušnje za svetovni pokal bo od Slovenk nastopila tudi Mia Krampl, ki je na uvodni tekmi obstala v polfinalu. Tokrat je v kvalifikacijah zasedla 20. mesto.

Za las si je polfinalni nastop priplezal tudi Luka Potočar s 26. mestom, medtem ko je Martin Bergant tekmovanje že končal kot 51.

Najboljši Slovenec na uvodni tekmi sezone v balvanih Anže Peharc je že na poti v domovino. Kot so potrdili na slovenski zvezi, se je deveti s prve tekme sezone odločil, da bo tekmo v težavnosti izpustil, ker se želi v miru pripravljati na olimpijske kvalifikacije.