Janja Garnbret ima za seboj odlično sezono. Foto: BoBo
Janja Garnbret ima za seboj odlično sezono. Foto: BoBo

Lučka Rakovec in Mia Krampl sta sezono zaokrožili s 16. in 22. mestom. Edini slovenski predstavnik v moški konkurenci na Japonskem Anže Peharc je sezono končal v soboto v kvalifikacijah na 36. mestu.

Po treh zmagah letos druga
Boj za skupni zmagi je bil odločen že prejšnjo nedeljo na Kitajskem. Moško krono si je zagotovil Čeh Adam Ondra, žensko pa Seova. Garnbretova je sezono 2019, potem ko je seštevek težavnosti dobila v sezonah 2016, 2017 in 2017, končala na drugem mestu. Seova je seštevek sezone dobila s 480 točkami, Garnbretova na drugem mestu ima na svojem računu 352 točk, četrtič zapored pa je bila najboljša v kombinaciji.

Slovenija ima v končni razvrstitvi discipline v prvi deveterici tri predstavnice. Na zadnji tekmi sta nekoliko poslabšali svojo uvrstitev Rakovčeva in Kramplova. Rakovčeva (226) je sezono končala na četrtem mestu, med Slovenki se je vrinila Japonka Natsuki Tanii (243), Kramplova pa je deveta (189).

Slovenija (988 točk) je v pokalu narodov v težavnosti sezono sklenila na drugem mestu za Japonsko (1570) in pred Južno Korejo (749). Garnbretova je v disciplini druga tudi na svetovni lestvici.