Janja Šegel. Foto: www.alesfevzer.com
Janja Šegel. Foto: www.alesfevzer.com

V polfinalu je Korošica z 1:58,30 dosegla peti izid, v finalu pa je bila nekaj počasnejša. Ves čas je plavala okrog šestega in sedmega mesta.

Medalji sta osvojili še Madžarka Minna Abraham (1:57,22), bron pa Nemka Nicole Maier (1:57,36).

Ženski finale 200 metrov prosto

"Razočarana sem. Zdi se mi, da sem imela kar malo treme, ker sem si kolajno res tako želela. Imela sem jo dobesedno na pladnju, priložnost je bila res velika, a kot kaže, je bilo malo preveč tekem ta teden. Vseh dvesto metrov je bilo zelo težkih. Iz napak se učim in tudi iz tega nastopa se bom kaj naučila," je bila razočarana Janja Šegel.

"Že prvi dan sem plavala dobro, upala sem, da se bodo dosežki stopnjevali, kar mi je uspevalo, a v sredo popoldne se je prvič zataknilo, danes še bolj. Glava v finalu očitno ni bila na pravem mesu. Imam še eno možnost in ne bom obupala do zadnjega dneva. V soboto bom še enkrat startala na olimpijsko normo," je še dodala.

Boškan osvojil 14. mesto
V četrtkovem popoldanskem programu je nastopil tudi Sašo Boškan, ki je v isti disciplini v polfinalu plaval 1:48,22 in osvojil 14. mesto. Dopoldne je plaval 1:48,74, s čimer je ujel zadnje mesto, ki je vodilo v polfinale.

V kvalifikacijah so nastopili še Primož Šenica Pavletič, Arne Štular Furlan in Jaka Pušnik ter osvojili mesta 46, 48 in 51.

Priložnost za polfinale je imela tudi Ravenčanka Hana Sekuti na 100 m delfin, ki pa je z 1:01,96 kar za 1,6 sekunde zaostala za lastnim osebnim rekordom, ki ga je dosegla lani v istem bazenu na mladinskem evropskem prvenstvu. Zasedla je 25. mesto.

Zadnji med Slovenci je bil na vrsti Anže Ferš Eržen in na 50 m hrbtno zasedel 34. mesto.

Janja Šegel napadala medaljo, a ostala praznih rok