39-letni Dejan Zavec bo v 39. profesionalnem dvoboju lovil 35. zmago. Obračun z Jengoianom bo eden najtežjih v Zavčevi karieri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
39-letni Dejan Zavec bo v 39. profesionalnem dvoboju lovil 35. zmago. Obračun z Jengoianom bo eden najtežjih v Zavčevi karieri. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

30-letni Jengoian, znan tudi pod vzdevkom Zver z vzhoda, je v karieri zbral 31 zmag v 33 dvobojih. Kar 21-krat je dvoboj končal z nokavtom. Armenec, ki živi in trenira v Belgiji, pričakuje trd dvoboj z Zavcem.

Zmaga po težkem boju
"Seveda pa pričakujem, da bom v tej borbi zmagal. Želim dobiti vse svoje dvoboje. Všeč mi je, da bo dvoboj v Mariboru, ki se mi zdi lepo mesto. Vem, da je Zavec zelo dober boksar, in v čast mi je, da se bom aprila pomeril z njim. Mislim, da višina ne bo igrala velike vloge pri končnem rezultatu. Težek dvoboj bo, vendar sem pripravljen nanj,"
je povedal Jengoian.

Zmaga nad Zavcem za pot v ZDA
Nadaljeval je: "Zavcu ne bo treba tekati za menoj. Ves čas bom pred njim - od prve do zadnje sekunde. Zavec je zelo pozitiven človek, spoštuje vse svoje nasprotnike, zato ga spoštujem tudi sam. Sem zahteven nasprotnik, vendar korekten, saj vedno spoštujem nasprotnika in zato tudi mene nekateri ljudje kličejo 'El Sympatico'. Želim si iti še dlje. Zmaga nad Zavcem mi lahko odpre vrata v Združene države Amerike."

Največji idol Mike Tyson
183 cm visoki Jengoian, ki je 11 cm višji od Zavca, ima vzornika, in sicer Mika Tysona. "Moj največji vzornik je Mike Tyson. Razlog, zakaj rad boksam, je v tem, ker je to pošten dvoboj med dvema moškima. Kljub zmagi ali porazu nasprotnika spoštujeta drug drugega do konca življenja. Obljubim, da bom v Maribor prišel dobro pripravljen in da se obeta zelo težek dvoboj. Zmagal bo najboljši, s seboj pa bom imel tudi navijače iz Belgije oziroma Armenije," je povedal Jengoian.