Darko Jorgić je presegel pričakovanja v Montreauxu. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je presegel pričakovanja v Montreauxu. Foto: www.alesfevzer.com

V osmini finala se je prvič v karieri meril z enim najboljših evropskih igralcev vseh časov Belorusom Vladimirjem Samsonovom. 21-letni Hrastničan, 39. na lestvici ITTF, je dvoboj proti 24. igralcu sveta, 43-letnemu trikratnemu evropskemu prvaku v posamični konkurenci in nekdanjemu svetovnemu podprvaku, začel z velikim spoštovanjem. Prvi niz je izgubil, a nato ujel ritem, dobil tudi dva izenačena niza in se veselil prestižne zmage s 4:1 (-8, 4, 9, 7, 10).

Slovenski igralec, ki si je letos že zagotovil nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, se pri tem ni ustavil. Dvoboj proti 29. igralcu sveta Yangu Wangu je začel samozavestneje, dobil prve tri nize, četrtega izgubil, nato pa dobil petega, maratonskega, v katerem je bilo kar 22:20. Končni izid je bil 4:1 (7, 8, 10, -6, 20).

V polfinalu se bo v nedeljo ob 12.15 meril z zmagovalcem dvoboja med Hrvatom Tomislavom Pucarjem, njegovim velikim konkurentom iz mlajših kategorij, ki je v osmini finala presenetljivo izločil drugega nosilca Nemca Dimitrija Ovčarova, in Portugalcem Marcosom Freitasom.