Darko Jorgić je dobro formo potrdil z zmago nad Kitajcem Liangom Jingkunom. Foto: NTZS
Darko Jorgić je dobro formo potrdil z zmago nad Kitajcem Liangom Jingkunom. Foto: NTZS

Liang Jingkun, ki je prejšnji teden na podobnem turnirju v Šinšiangu zaigral v finalu, je prva dva niza dobil z 11:8 in 14:12, nato pa je sledila vrnitev najboljšega Slovenca. Jorgić, 13. na svetovni lestvici, je naslednje tri nize dobil 11:5, 13:11 in 11:8.

Jorgić je v prvem nizu vodil 5:1, v drugem pa je imel zaključno žogico, a je ni izkoristil.

Po suvereno dobljenem tretjem nizu se je Jorgić soočil z dvema zaključnima žogicama Kitajca. Obe je ubranil in nato sam izkoristil svojo prvo. V odločilnem nizu je po izenačenju na šest dobil tri točke zapored in dvoboj pripeljal do konca.

"Prevladoval sem skozi celotni dvoboj, vendar sem sam sebi zakompliciral situacijo. Prva dva niza sem vodil od začetka do končnice, oba izgubil, vendar sem ostal miren z glavo in verjel v svojo igro. Prepričan sem bil, da ga lahko premagam, nato tretji niz odigral prepričljivo in dobro igro prenesel tudi v četrti in peti niz. Morda je k temu pripomoglo tudi to, da sem ga leta 2017 že premagal, kar mi je dvignilo samozavest, tako da sem v najinih medsebojnih dvobojih ostal neporažen," je dejal Jorgić.

V četrtfinalu se bo 24-letni Slovenec pomeril z 19-letnim Japoncem Tomokazujem Harimotom, tretjim igralcem sveta. Jorgić ga je izločil na olimpijskih igrah v Tokiu.

"Zagotovo se mi bo Harimoto želel maščevati za poraz v Tokiu. Njegova dobra lastnost je, da se zna prilagoditi tekmecu v dobrih in slabih trenutkih, zato bom moral biti pozitiven in agresiven od samega začetka, sprejeti vse njegove udarce ter biti od prve do zadnje točke zbran. Moral bom biti agresivnejši od njega. Upam, da mi ga uspe še enkrat premagati, da se uvrstim v polfinale," je dvoboj napovedal Jorgić.

Jorgić po slabem začetku izločil Kitajca Lianga