Foto: worldtabletennis.com
Foto: worldtabletennis.com

V drugem krogu predtekmovalne skupine 7 je v Južni Koreji vpisala drugo zmago, po Singapurju je bila boljša še od Brazilije. Prvo nosilko skupine, ki pa na prvenstvu igra brez najboljšega posameznika, sedmega igralca sveta Huga Calderana, je premagala 3:1. Dve točki je osvojil Darko Jorgić, ki je bil junak že prve zmage, eno pa Deni Kožul.

Pomembno zmago, s katero Slovenija sama vodi na lestvici skupine in je edina, ki je dvakrat zmagala, je tlakoval Kožul, ki je po ogorčenem boju ugnal 84. igralca sveta Vitora Ishiya, odločilni niz je dobil z 11:6. Drugo točko je prispeval Jorgić, nato je Peter Hribar svoj dvoboj izgubil z 2:3, toda Jorgić je svojega drugega tekmeca premagal s 3:0 in Sloveniji zagotovil zmago.

V predtekmovalni skupini se bo Slovenija merila še s Kanado in Malezijo. "Darko je odigral tako kot mora, Deni bolj z glavo kot v prejšnjem dvoboju proti Singapurcu Koenu, ko je želel vse rešiti na hitro, pa se mu ni izšlo. Če Peter v petem nizu proti Ishidi ne bi dobil nesrečnega 'pardona', bi povedel z 9:7 in bi morda tudi od dobil svoj dvoboj. Jutri nas čaka še en zahteven tekmec, Kanada z nevarnim Kitajcem Eugenom Wangom," je bila po drugi zmagi svojih izbrancev zadovoljna Andreja Ojsteršek Urh.

"Danes sem že pokazal boljšo igro. Lahko bi dobili že prvi niz, v katerem sem povedel z 8:4, nato pa je bila vidna nekakšna nervoza zaradi včerajšnjega poraza in sem potem ta niz na koncu izgubil na razliko. Na srečo sem se nato zbral in prišel do pomembne zmage, še bolj vesel pa sem, da smo dobili tudi Brazilijo. Jutri nas čaka pomembna tekma s Kanado, da si zagotovimo prvo mesto v skupini, kar je naš osnovni cilj," pa je po tekmi z Brazilijo povedal Kožul.

Jorgić zagotovil Sloveniji zmago nad Brazilijo

2. krog:
SLOVENIJA – BRAZILIJA 3:1
Deni Kožul – Vitor Ishiy 3:2 (-12, 4, 4, -6, 6);
Darko Jorgić – Teodoro Guillherme 3:0 (4, 9, 4);
Peter Hribar – Carlos Ishida 2:3 (-5, 4, -6, 8, -8);
Jorgić – Ishiy 3:0 (8, 8, 5).