Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis
Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis

Prvi bo francoski mladenič Felix Lebrun, ki je lani Jorgića premagal v osmini finala. Na nosilni listi mu sledijo Brazilec Hugo Calderano, Japonec Tamokazu Harimoto in evropski prvak Nemec Dang Qui. V Ljubljani se bo od tovrstnih turnirjev poslovil legendarni Nemec Timo Boll in Jorgić želi, da bi ga dobil v žrebu in ga kot zadnji tudi premagal.

"Boll bo nastopil še na olimpijskih igrah, turnir v Ljubljani pa bo njegov poslovilni. Zato je moja želja v žrebu, če bi se mi uresničila, da bi se vpisal v zgodovino. Drugače pa posebnih želja nimam. Vse nosilce sem že premagal, proti vsakomur imam možnost, če bom za mizo pravi. Lani na tem turnirju nisem bil. Zaradi klubskih obveznosti praktično nisem mogel iti do konca. Bil sem nervozen, imel sem poseben pritisk, želel sem si, toda hkrati sem se tudi bal, kaj bodo rekli moji klubski delodajalci. Letos tega pritiska ne bo," se je lanskega turnirja v Ljubljani spomnil Hrastničan.

Prenosi na TV Slovenija

Turnir WTT Star Contender boste lahko od petka do nedelje spremljali tudi na TV Slovenija.

Prvi slovenski lopar v zadnjem času ni kazal najboljše forme, na turnirju na Kitajskem ga je že v prvem krogu premagal brat Felixa Lebruna Alexis. Slovenec ni bil zadovoljen z igro, imel je tudi težave s kolenom, zato je odpovedal zadnji turnir pred ljubljanskim, tekmovanje v Zagrebu. Na njem je zmagal prav Alexis Lebrun.

"Potreboval sem počitek, da rešim težave s kolenom in glavo. Upam, da sem jih, čeprav še vedno pogrešam pravi trening, za katerega ni časa. Letos za seboj nimam slabe sezone, imel sem spodrsljaj na turnirju v Singapurju, drugače pa z Lebrunom ni sramota izgubiti. Verjamem, da se lahko pred domačimi gledalci – upam, da jih bo spet veliko – predstavim v lepi luči," je pred turnirjem dejal Jorgić. Veseli se dejstva, da bodo na turnirju v Tivoliju igrali na mizah znamke Tibhar, ki mu najbolj ustrezajo.

Poleg Jorgića, ki bo v dvojicah igral s Hrvatom Tomislavom Pucarjem, bosta v glavnem žrebu še dva člana slovenske olimpijske ekipe, Deni Kožul in Peter Hribar, ki bosta skupaj nastopala tudi v parih. Aljaž Godec, Brin Vovk Petrovski in Miha Podobnik bodo morali v kvalifikacije. Pri dekletih bodo na glavnem turnirju igrale Sara Tokić, Ana Tofant, Lara Opeka in Lea Paulin, v kvalifikacijah pa Katarina Stražar in Tjaša Novak.