Darko Jorgić je imel nekaj težav le v drugem nizu, ki ga je dobil s 15:13. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić je imel nekaj težav le v drugem nizu, ki ga je dobil s 15:13. Foto: www.alesfevzer.com

Če bodo v četrtek še enkrat zmagali, se bodo že uvrstili na prvenstvo. Če bodo zmagali s 3:0, pa bodo obdržali tudi možnosti, da na koncu osvojijo prvo mesto v skupini 6, na katerem je zdaj Romunija, ki je pred časom v Črnomlju Slovence premagala. Na prvenstvo se uvrstita dve najboljši reprezentanci iz skupin.

Številni gledalci, ki so v Hrastniku prišli pozdravit slovensko namiznoteniško reprezentanco in svojega someščana, Darka Jorgića, so se pred začetkom tekme z minuto molka poklonili prejšnji teden umrlemu Viliju Ojsteršku.

"Morda moja zmaga ni bila tako prepričljiva in nisem pokazal svoje najboljše igre, toda tudi nasprotnik je igral dobro, imel pa je tudi malce sreče na svoji strani. Toda najpomembneje je, da sem na koncu zmagal, še bolj pa, da smo premagali Ukrajino in naredili pomemben korak proti evropskemu prvenstvu," je dejal Jorgić, deseti igralec sveta, ki je v članski konkurenci prvič igral v rodnem mestu.

"Res je bilo nekaj posebnega po desetih letih igrati v svojem mestu in zagotovo si bom to zapomnil za vse življenje. Še bolj vesel bom, če bomo jutri ponovili današnjo zmago in se dokončno uvrstili na evropsko prvenstvo. Upam, da bo prišlo še več gledalcev in da to ne bo moja zadnja tekma v Hrastniku," je svoje želje za četrtkovo tekmo predstavil Hrastničan.

Vse pohvale si zasluži tudi Peter Hribar, 320. igralec svetovne lestvice, ki se je pomeril z Antonom Limonovom, najbolje uvrščenim Ukrajincem na lestvici ITTF. V prvem nizu je povedel s 6:2 in čeprav se mu je Limonov približal na dve točki zaostanka (5:7), je ostal miren in niz zanesljivo dobil. Toda v drugem mu ni prav veliko uspevalo, kar je Ukrajinec izkoristil, vendar se Hribar ni predal. V tretjem nizu je nasprotniku prepustil le tri točke, v izenačenem četrtem nizu pa je po hudem boju dokončno ugnal neugodnega Limonova.

"Zelo sem zadovoljen s svojim dvobojem in sem presrečen, da nam je uspelo zmagati s 3:0, tako da smo korak bliže evropskemu prvenstvu. Nič ni lepšega kot igrati pred polno dvorano za Slovenijo in prinesti zmago. Jutri je nov dan in upam, da nam znova uspe zmagati," pa je bil s svojo predstavo zadovoljen tudi Hribar.


Kvalifikacije za EP, Hrastnik:
UKRAJINA – SLOVENIJA 0:3

Nazar Tretjak – Deni Kožul 0:3 (-2, -7, -6)
Mikita ZavadaDarko Jorgić 0:3 (-8, -13, -2)
Anton Limonov – Peter Hribar 1:3 (-6, 6, -3, -6)