Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com

S Čehom Tomašem Polanskym nista stopila za mizo, saj sta dvoboj pred začetkom predala predstavnika Papue Nove Gvineje Gasika Sepa in Geoffrey Loi. Med posameznicami je v prvem krogu izpadla Ana Tofant.

Jorgić je v soboto zvečer uspešno začel nastope med posamezniki, saj je v prvem krogu premagal Argentinca Horacia Cifuentesa s 4:1 v nizih. Hrastničana v drugem krogu med posamezniki v ponedeljek čaka stari znanec, Portugalec Tiago Apolonia. Med dvojicami pa se bo Jorgić s Polanskym pomeril proti francoski bratski navezi Alexis in Felix Lebrun.

Med posameznicami je izpadla edina slovenska predstavnica. Tofant, ki na svetovni lestvici zaseda 252. mesto, je bila nemočna proti Hrvatici Ivani Malobabić, ki je uvrščena 133 mest višje. Izgubila je z 0:4 (-7, -3, -9, -4), blizu pa je bila le v tretjem nizu. 24-letna Tofant bo prvenstvo v Južni Afriki nadaljevala v konkurenci ženskih dvojic. S Katarino Stražar sta v prvem krogu v soboto premagali Tajki Oravan Paranang in Suthasini Savetabut, v ponedeljek pa se bosta pomerila proti tajvanski navezi Huang Ji-Hua/Čen Zu-Yu.

Kožul presenetil Japonca

Deni Kožul je v prvem krogu svetovnega prvenstva v Durbanu premagal Japonca Mizukija Oikawo s 4:3 (-10, 9, 6, 5, -9, -4, 2). Kožul, sicer 158. na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), je proti 67. igralcu sveta tesno izgubil prvi niz, nato pa naslednje tri dobil. Posebej prepričljiv je bil v tretjem in četrtem nizu, nato pa v petem tesno izgubil, v šestem pa je bil prepričljiv še Japonec. Toda v zadnjem nizu je Kožul hitro napravil neulovljivo razliko in niz dobil kar z 11:2.