Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić. Foto: www.alesfevzer.com

V igri je bilo veliko nihanj, zapravljal je zanesljive prednosti, a najpomembnejše je, da se je v ključnih trenutkih znal zbrati, tako da je v končnicah nizov vendarle zlomil tekmeca.

Dvoboj starih znancev
"Vedno pravim, da so prve tekme najtežje. Danes pa je bil še posebej zahteven dvoboj, saj sem igral proti tekmecu, s katerim se dobro poznava. Tudi on igra v nemški ligi, tako da sva v zadnjem času odigrala veliko dvobojev. Zadnja dva sem dobil šele po sedmem nizu, tako da sem nekaj takega pričakoval. Led sem prebil, zdaj pa naprej," je dejal Hrastničan, ki je prvi niz izgubil, v drugem pa že zaostajal s 4:9 in 6:10, a nato dobil šest točk zapored in izenačil.

"Mislim, da je bil to ključni trenutek dvoboja. Če bi Ionescu povedel z 2:0, bi bil lahko dvoboj že končan, a mi je uspel preobrat. Tudi naslednji nizi so bili izenačeni, končnice pa so v večini vendarle pripadle meni," je dodal evropski podprvak, ki je za evropske igre izredno motiviran.

"Ta turnir je močnejši kot evropsko prvenstvo in povsem enako pomemben, če ne še bolj. Za olimpijskimi igrami je to zame drugi najpomembnejši turnir. Očitno pa tudi za druge, saj so tu res vsi najboljši Evropejci."

Jorgić z mirno glavo med 16

Tudi v osmini finala zahteven tekmec
Njegov naslednji tekmec bo Avstrijec Robert Gardos, tudi že dobitnik kolajne na evropskih prvenstvih. "Tukaj lahkih tekmecev ne bo. Tudi Avstrijec je močan, pokazati bom moral odlično igro, če ga želim premagati. Doslej sva se pomerila le enkrat, in sicer na ekipnem evropskem prvenstvu na Portugalskem, ko smo s Slovenijo osvojili bronasto medaljo."

Kožul in Ana Tofant izpadla
Deni Kožul, ki se je na glavni turnir uvrstil skozi kvalifikacije, je v prvem krogu z 2:4 pričakovano izgubil proti favoriziranemu Hrvatu Andreju Gačini. Logatčan je dvoboj dobro začel, povedel z 1:0 in 2:1 v nizih, nato pa tesno izgubil četrti niz, kar ga je nekoliko vrglo iz tira. A se je po gladko izgubljenem petem nizu vrnil v igro, bil enakovreden tekmec, vendar je končnica vendarle pripadla izkušenemu Hrvatu.

V osmini finala ne bo edine slovenske predstavnice na glavnem turnirju Ane Tofant. Ta je bila v dvoboju z Romunko Bernadette Szocs brez moči, izgubila je z 0:4, prav v nobenem nizu pa ni imela priložnosti, da bi osvojila častni niz. Katarina Stražar je izpadla že v kvalifikacijah.

Jorgić po šestih nizih strl Romuna Ionescuja