Darko Jorgić ima na SP-ju visoke cilje. Foto: www.alesfevzer.com
Darko Jorgić ima na SP-ju visoke cilje. Foto: www.alesfevzer.com

Jorgić, sicer 13. igralec lestvice Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), je bil izraziti favorit proti 81. igralcu sveta. Potem ko je tekmecu uspelo dobiti uvodni niz, slovenski igralec ni več dopustil presenečenja in je zmagal po 56 minutah igre.

Drugi niz je bil izenačen le do izida 2:2, nato pa je Jorgić dosegel osem zaporednih točk, na koncu pa izkoristil svojo drugo zaključno žogico. Popolnoma drugačna sta bila tretji in četrti niz. V tretjem si do končnice nihče od igralcev ni priigral občutnejše prednosti, Jorgić pa je izkoristil svojo tretjo zaključno žogico.

Bližje zmagi je bil v četrtem nizu Argentinec, ki je povedel z 8:5, vodil pa je tudi še z 10:8. Toda ko je bilo najbolj potrebno, je Jorgić zaigral najbolje in s štirimi zaporednimi točkami slavil tudi v četrtem nizu. V petem je bila prednost ves čas na strani najboljšega slovenskega igralca.

"Vedno so prvi dvoboji najtežji in te je preprosto treba preživeti. Zelo pomembna je psiha, kajti slabše uvrščeni igralci na svetovni lestvici lahko igrajo sproščeno. Pomembno je bilo, da sem v ključnih trenutkih tretjega in predvsem četrtega niza ostal zbran, kar mi je potem olajšalo delo v petem nizu," je po zmagi za namiznoteniško zvezo dejal Jorgić.

24-letnega Zasavca v drugem krogu čaka Portugalec Tiago Apolonia, ki je bil v prvem krogu s 4:1 v nizih boljši od Indijca Harmeeta Desaija.

"Apolonia zagotovo ni pozabil najinega četrtfinalnega obračuna na lanskem evropskem prvenstvu v Münchnu, ki se je končal s 4:1 v mojo korist, zadnji niz pa sem dobil s 13:11. Želel mi bo vrniti za tisti poraz, zato je pred mano še en težek obračun. Dal bom svoj maksimum, verjamem, da bom prikazal boljšo igro in se uvrstil v tretji krog," je povedal najboljši slovenski igralec, ki bo v nedeljo s Čehom Tomašem Polanskym igral tudi v dvojicah.

Prvi krog sta uspešno preskočili tudi Katarina Stražar in Ana Tofant, ki sta med dvojicami s 3:2 (7, -5, -7, 8, 9) premagali tajsko navezo Suthasini Sawettabut – Orawan Paranang. Dvoboj drugega kroga ju čaka v ponedeljek.