Darko Jorgić je napredoval v 2. krog elitnega turnirja v Južni Koreji. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić je napredoval v 2. krog elitnega turnirja v Južni Koreji. Foto: worldtabletennis.com

Z izjemo Kitajca Vang Čučina, trenutno številke ena svetovne lestvice ITTF, njegovih rojakov Lin Gavjuana (7.) in Lin Šidonga (19) ter Nigerijca Quadrija Arune, so v Incheonu zbrani vsi najboljši namiznoteniški igralci na svetu.

Darko Jorgić (15.) je v prvem krogu naletel na Liama Pitchforda (27.), vendar z izjemo tretjega niza proti najboljšemu angleškemu igralcu ni imel večjih težav.

V prvem nizu je 25-letni Hrastničan povedel z 2:0, nato pa vodstva ni več izpustil iz rok, v drugem je bilo že 8:0, ko je Pitchford prišel do svoje prve in edine točke v tem nizu, v tretjem pa je bila pobuda na strani Angleža.

Bo vrnil Kitajcu za poraz na SP-ju?

Pitchford je povedel s 6:3, na šesti točki je nato Jorgić izid izenačil, vendar je njegov nasprotnik še enkrat pobegnil za dve točki (9:7), končnica pa je bila spet na strani razpoloženega slovenskega reprezentanta, ki ga v Južni Koreji vodi Jože Urh.

"Od prve žogice naprej sem vedel, da imam dober občutek za mizo, mislim pa, da tudi Pitchford ni pokazal svoje najboljše igre. Ves čas sem bil bolj agresiven od njega in res sem vesel, kako sem začel turnir v Južni Koreji. Zdaj me čaka obračun z Ljang Džingkunom, s katerim se dobro poznava. Dvakrat sem ga že premagal, zadnji dvoboj pa je dobil on, ko me je na svetovnem prvenstvu premagal s 4:2. Če ga bom želel premagati, bom moral prikazati še stopničko boljšo igro in iskreno upam, da se spet lahko uvrstimo v četrtfinale," je po zmagi v prvem krogu turnirja z nagradnim skladom 277 tisoč evrov dejal Jorgić.

Ljang Džingkun (2.) je v prvem krogu s 3:2 (3, 9, -4, -10, 9) premagal Šveda Antona Kallberga (14.).