Darko Jorgić. Foto: Organizator/NZTS
Darko Jorgić. Foto: Organizator/NZTS

Jorgić, deseti na lestvici Mednarodne namiznoteniške zveze (ITTF), bo za uvod lopar prekrižal z izkušenim Portugalcem, ki na lestvici zaseda 55. mesto. 24-letni Hrastničan bo igral tudi v konkurenci dvojic. Moči bo združil s Čehom Tomašem Polanskim, njuna tekmeca pa bosta zmagovalca enega od treh današnjih kvalifikacijskih obračunov.

Drugi slovenski predstavnik med posamezniki, Deni Kožul (157. ITTF), se bo v prvem krogu pomeril z Romunom Iulianom Chirito (213.).

Od Slovenk bosta v glavnem delu tekmovanja posameznic igrali Katarina Stražar in Ana Tofant. Prvo čaka obračun s favorizirano Čehinjo Hano Matelovo (27. ITTF), drugo pa prav tako zahtevna tekmica, Južna Korejka Jubin Šin, 34. igralka svetovne lestvice. Stražar je na lestvici ITTF 247., Tofant pa 185. Prva nosilka je deveta igralka svetovne lestvice Hoi Kem Du iz Hongkonga.

Med ženskimi dvojicami bosta moči združili prav Stražar in Tofant, na tekmici iz kvalifikacij pa še čakata. V mešanih dvojicah bosta v prvem krogu nastopila Katarina Stražar in Deni Kožul. Pomerila se bosta proti luksemburški navezi Eric Glod-Sarah De Nutte.

Od slovenskih predstavnikov v kvalifikacijah se nihče ni prebil v glavni del tekmovanja. V drugem krogu kvalifikacij so izpadli Peter Hribar, Sara Tokič in Lea Paulin, v prvem pa Tilen Cvetko, Aljaž Godec in Lara Opeka.

Med moškimi dvojicami sta v prvem krogu kvalifikacij izpadla Tilen Cvetko in Peter Hribar, v drugem pa se je z Nemcem Ricardom Waltherjem poslovil Deni Kožul. Neuspešni sta bili v prvem krogu kvalifikacij ženskih parov tudi Tokić in Paulin.