V uvodnem nastopu je 22-letna Koprčanka potrebovala vsega 30 sekund za zmago nad Philomene Dalli iz Gabona. Težji zalogaj je bila Nizozemka Geke van der Berg, aktualna evropska prvakinja do 23 let. V drugi polovici dvoboja pa je tekmovalka ljubljanskega Bežigrada prevzela pobudo, po dveh minutah in pol dosegla vazari, bila 20 sekund pozneje v parterju blizu iponu, 15 sekund pred koncem pa je dvoboj odločila v svojo korist.

Dvignjena levica Andreje Leški po zmagi v finalu. Foto: MMC RTV SLO
Dvignjena levica Andreje Leški po zmagi v finalu. Foto: MMC RTV SLO

Z uvrstitvijo v polfinale je bilo jasno, da se bo Leškijeva borila za medaljo. Še tretjič v karieri se je pomerila z Britanko Lubjano Poviesana. Tudi v tej borbi je imela Leškijeva pobudo, Britanka pa je dokazala, da je odlična borka in šele po več kot treh minutah podaljška je po tretji prejeti kazni tekmovalke z Otoka slavila slovenska reprezentantka, tretjič v treh obračunih.

V finalu je padla še Haeckerjeva, ki jo je Leškijeva premagala že lani v Agadirju. Tik pred koncem je varovanki Roka Drakšiča uspel odločilni met za zmago in novo zlato kolajno.

Andreja je bila zelo suverena, čeprav je bila utrujena
"Andreja je bila spet zelo suverena, čeprav se je malo že videlo, da gre za tretji zaporedni naslov in da je utrujena. Na tekmi je upravičila sloves prve nosilke, čeprav ni bilo lahko. Posebej težka je bila polfinalna nasprotnica in tudi mene je malo skrbelo, saj je Britanka na zadnji tekmi v Düsseldorfu presenetila tudi Tino Trstenjak,"
je po tekmi povedal Drakšič.

Judoistka Andreja Leški zmagala v Marakešu

Nesrečen dan je za Anko Pogačnik v kategoriji do 70 kilogramov. V uvodnem dvoboju proti Brazilki Amandi Oliveira je ta že na začetku dvoboja dosegla vazari. Tekmovalka celjskega Sankakuja je nato do konca dvoboja napadala, Brazilka pa je prednost uspešno ubranila.
Tekmovanje se bo končalo v nedeljo, nastopili pa bodo še trije slovenski tekmovalci.

Tina Trstenjak ima v Andreji Leški hudo tekmico