Tina Trstenjak (desno) je morala priznati premoč najhujši tekmici zadnjih let Francozinji Clarisse Agbegnenou. Foto: EPA
Tina Trstenjak (desno) je morala priznati premoč najhujši tekmici zadnjih let Francozinji Clarisse Agbegnenou. Foto: EPA

Francozinji uspel vazari
Zadnji dvoboj večera med Trstenjakovo in Clarisse Agbegnenou, olimpijsko in svetovno prvakinjo ter prvo in drugo s svetovne lestvice, je bil poslastica za vse poznavalce juda v nabito polni dvorani Bercy, kjer se je zbralo 15.000 gledalcev. Odločitev v izenačenem dvoboju je padla v podaljšku, kjer je Francozinji po treh minutah uspel vazari. Razmerje zmag in porazov je zdaj 5:3 za Francozinjo.

Judoistki Leškijeva in Trstenjakova iz Pariza z medaljama

Leškijeva do brona z iponom
Pred tem je Leškijeva iz ljubljanskega Bežigrada v boju za bron premagala Japonko Aimi Nouči, ta je lani v dolgoročni pripravi na olimpijske igre v Tokiu 2020 dobila tri grand slame, in se ji oddolžila za lanski poraz v Budimpešti. Minuto in 14 sekund pred koncem je Koprčanki, ki jo v prestolnici trenira nekdanji celjski šampion Rok Drakšič, uspel odločilni ipon.

"S Tino ne morem biti popolnoma zadovoljen. Šla je na zmago, se dobro borila, a v vseh poskusih ji je malo zmanjkalo za met. Kanček kvalitete ji še manjka. Zelo pomembno pa je, da je končno spet premagala Nabekuro, s katero je imela v preteklosti veliko težav, tokrat pa je zdržala in si priborila pomembno zmago," je dan videl trener Trstenjakove Marjan Fabjan.

"Dopovedovala sem si, da Francozinja ni nepremagljiva, a danes preko nje ni šlo. V ostalih borbah, posebej v tisti za bron, pa sem pokazala dober judo. Prav zmaga nad Japonko je bila posebej pomembna, saj sem si dokazala, da niso nič boljše od nas. Tudi dopoldan, ko sem morala trikrat v podaljšek in zdržala, je bilo težko. Na tem nivoju lahkih borb ni," pa je ocenila Leškijeva.