Slovenija je imela prvi dan tekmovanj v Antalyii v popoldanskem delu dve borki. Kaja Kajzer (na fotografiji) je osvojila 2. mesto, Maruša Štanger pa peto. Foto: MMC RTV SLO
Slovenija je imela prvi dan tekmovanj v Antalyii v popoldanskem delu dve borki. Kaja Kajzer (na fotografiji) je osvojila 2. mesto, Maruša Štanger pa peto. Foto: MMC RTV SLO

V kategoriji do 57 kg je 19-letna članica kluba Bežigrad (njen trener je Rok Drakšič) do finala na tatamiju prebila skoraj pol ure (vsi štirje dvoboji so se končali po podaljšku) in tudi zadnja borba je bila maratonska. S Poljakinjo Julio Kowalczyk sta borbo končali šele ob koncu šeste minute podaljška, ko je Kajzerjeva dobila tretjo kazen in se morala zadovoljiti z 2. mestom.

Julia Kowalczyk (prva zmaga v svetovnem pokalu) je sicer evropska prvakinja v kategoriji do 23 let, Kajzerjevo pa je letos že premagala na veliki nagradi v Tel Avivu.

V petih borbah je Kaja Kajzer na blazini preživela kar 39 minut in 18 sekund oziroma skoraj deset polnih časov rednega dvoboja. To so njene četrte stopničke v svetovnem pokalu.

V boju za bronasto medaljo je v kategoriji do 48 kilogramov srbska borka Milica Nikolić ugnala Slovenko Marušo Štangar, ki je tretjič v letošnji sezoni izgubila borbo za 3. mesto.

Borba Kaje Kajzer za zlato v Antalyi

Matjaž Trbovc je izgubil uvodni dvoboj proti nosilcu brona z lanskega azijskega prvenstva Vej Jung Jangu iz Tajvana, David Štarkel pa proti nosilcu brona z zadnjega EP-ja in z letošnjega grand slama v Jekaterinburgu Rusu Albertu Uguzovu, ki je v Antalyi slavil lani. V kategoriji do 66 kilogramov je Andraž Jereb dobil dvoboj s Špancem Adrienom Nietom Chinarrom, nato pa izgubil z Mongolcem Kherlenom Ganboldom.

Sobotno dogajanje se bo začelo ob 16. uri, prenos bo na TV SLO 2.

Kaja Kajzer na zmagovalnem odru v Turčiji