Peter Kauzer je poskušal osvojiti novo medaljo svetovnega prvenstva, toda sanje so se končale že v polfinalu. Foto: Nina Jelenc
Peter Kauzer je poskušal osvojiti novo medaljo svetovnega prvenstva, toda sanje so se končale že v polfinalu. Foto: Nina Jelenc
Sorodna novica Terčeljeva in Žnidarčič svetovna prvaka, Božič bronast

Še najboljši je bil Niko Testen, ki je zasedel 21. mesto, kar pa je bilo k sreči vseeno dovolj, da je Sloveniji zagotovil olimpijsko kvoto. Martin Srabotnik je bil 25., nov šok pa je doživel prvi slovenski adut, olimpijski podprvak, Peter Kauzer, ki si je četrtič v sezoni prislužil 50 kazenskih sekund, a tudi brez njih je bil prepočasen, da bi se uvrstil med najboljših deset. Njegova končna uvrstitev je bila 35. mesto.

36-letni Hrastničan, olimpijski podprvak iz Ria in dvakratni svetovni prvak, je seveda na SP prišel po medaljo.

Peter Kauzer zaradi naknadne kazni brez finala

"Katastrofalna in mučna vožnja"
"Današnja vožnja je bila katastrofalna. Že od starta mi čoln ni stekel, mučil sem se do prvega vmesnega časa. Vmes sem se zbral in odpeljal normalno. V spodnjem delu sem poskušal nadoknaditi zamujeno z vrha, ampak žal ni šlo. Po eni strani je dobro, da smo dobili vsaj kvoto. Resda je bila to prva izbirna tekma za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu, ampak prednosti nima nihče. Imel bi jo le v primeru osvojitve kolajne. Vse se bo odločalo prihodnje leto na izbirnih tekmah in evropskem prvenstvu. Moral se bom umiriti, razmisliti in zastaviti pot do prihodnjega leta do evropskega prvenstva," razočaranja ni skrival Kauzer.

Debitant na SP-jih Niko Testen je bil med Slovenci najboljši, 21. Foto: Nina Jelenc
Debitant na SP-jih Niko Testen je bil med Slovenci najboljši, 21. Foto: Nina Jelenc

Pri kanuistkah je bila Alja Kozorog z dvema dotikoma 19., olimpijske kvote Sloveniji ni priborila (z enim dotikom manj bi jo dobila), vseeno pa obstaja nekaj možnosti, da bo imela Slovenija v Tokiu svojo predstavnico. Kar štiri tekmovalke so namreč svoji državi priborile kvoto v obeh disciplinah, nastopijo pa lahko le v eni.

Vseeno je bilo prvenstvo za Slovenijo izjemno uspešno – v slalomu je svetovna prvakinja postala kajakašica Eva Terčelj, v spustu kajakaš Nejc Žnidarčič, bron pa je v slalomu osvojil kanuist Luka Božič.