Kakšna bo odločitev Nogometne zveze Slovenije? Foto: Drago Perko
Kakšna bo odločitev Nogometne zveze Slovenije? Foto: Drago Perko

Za naslov prvaka sta najresnejša kandidata branilec naslova Dobovec in Litija. Prvi ima na lestvici 14 točk več.

Podobno kot Litija se je tudi Dobovec resno predstavil v Evropi in svetu, še posebej v letošnji sezoni, ko je tako rekoč potipal onkraj mogočega, ko je bil v Moskvi na pragu uvrstitve na zaključni turnir Lige prvakov. In prav nov prodor v Evropo je motiv, ki žene naprej tako Dobovec kot tudi Litijane, da že v času tekmovalne karantene stopnjujejo naboj, ki se obeta v njunem pričakovanem finalu končnice državnega prvenstva.

Najprej naj še enkrat spomnimo, da pri futsalu samo naslov prvaka prinaša nastop v evropskem klubskem tekmovanju. Posebne denarne nagrade sicer ni, je pa posredna: ekipa, ki se odloči za organizacijo turnirja Lige prvakov s štirimi ekipami, prejme Uefino nadomestilo v vrednosti 52.000 evrov. Z dobrim gospodarjenjem in lastnim organizacijskim vložkom lahko tretjina teh sredstev ostane v klubskem proračunu, kar je lepa finančna spodbuda.

Litijani so letos v poskus vrnitve na slovenski prestol že vložili nekaj dodatnih sredstev z angažiranjem več igralcev, tudi dveh Špancev in dveh Brazilcev, in obenem vrgli nekaj bombic v medije oziroma na družabna omrežja. Njihovo sporočilo je, da bi na vsak način morali odigrati končnico prvenstva in da ne bo prav, če bo morda NZS prvaka razglasil z upoštevanjem vrstnega reda po rednem delu, ko je bil Dobovec prepričljivo najboljši.

Je to tudi svojevrsten pritisk na izvršni odbor Nogometne zveze Slovenije, ki bo moral nekega dne reči, ali je prvenstva konec ali se bo vendarle našel čas za takšno ali drugačno končnico. Dovolj razlogov za telefonska klica v oba tabora.

Več v spodnjem prispevku Sandija Škvarča.

Naval na šport ob 17:45