Ellie Black je leta 2017 postala svetovna podprvakinja v mnogoboju. Foto: EPA
Ellie Black je leta 2017 postala svetovna podprvakinja v mnogoboju. Foto: EPA

Kanadske ekipe ne bo na vseameriškem prvenstvu, ki bo v Braziliji od 4. do 13. junija, s čimer bodo telovadci izpustili zadnjo priložnost za nastop na olimpijskih igrah.

V Braziliji več kot 400.000 umrlih
Gre za ekipe v moški in ženski športni gimnastiki ter ritmični gimnastiki, so zapisali na spletni strani kanadske zveze. Brazilija je ena najbolj prizadetih držav zaradi covida-19 in ima že več kot 416.000 smrtnih žrtev.

Moss: Tveganje je preveliko
"V zvezi s pandemijo je treba skrbeti za varnost na potovanjih v tujino, da bi nastopili na tekmovanjih," je v sporočilu za javnost dejal Ian Moss, generalni direktor kanadske gimnastične zveze. "Zveza ima zelo podroben protokol za oceno tveganja, in zdelo se nam je, da je tveganje za zdravje in varnost vseh udeležencev previsoko, da bi se lahko udeležili tekmovanja," je pojasnil Moss.

Zadnja priložnost za olimpijske kvote
Vseameriško prvenstvo v Rio de Janeiru je bilo za kanadsko gimnastično ekipo zadnja priložnost za uvrstitev dodatnega telovadca in telovadke na OI ter uvrstitev tekmovalke in skupinske sestave v ritmični gimnastiki v Tokio.

Zavedajo se posledic
Telovadcem, ki so še vedno upali, da bodo potrdili vozovnico za Tokio, so se tako sanje porušile. "Zavedamo se vpliva teh odločitev na naše športnike, zlasti na starejše, ki so toliko let posvetili svojim sanjam, da bi se udeležili olimpijskih iger. V tem težkem času bomo storili vse, da bomo podprli naše športnike in trenerje," je še dodal Moss.