Janja Garnbret je bila lani v Franciji druga. Foto: BoBo
Janja Garnbret je bila lani v Franciji druga. Foto: BoBo

Na prvi mednarodni tekmi sezone, ki jo je oklestil novi koronavirus, bodo nastopili Martin Bergant, Luka Potočar, Milan Preskar, Domen Škofic in Žiga Zajc ter Janja Garnbret, Tjaša Kalan, Vita Lukan, Lucija Tarkuš, Tjaša Slemenšek in Lana Skušek.

"Na tekmo se odpravljamo v močni in številčni ekipi, a jo bosta vseeno izpustili svetovna podprvakinja Mia Krampl, ki se zaradi priprav na olimpijske igre letos posveča predvsem treningu balvanov in hitrosti, ter evropska prvakinja Lučka Rakovec, ki se po krajšem odmoru šele vrača nazaj v redni proces treninga. Tekmovalni premor je bil sicer dolg, a vzdušje v ekipi je dobro in vsi so že željni tekmovanja, tako da pričakujem dobro tekmo in upam, da zaradi trenutnih razmer ne bo kaj dosti drugačna, kot smo vajeni," je povedal selektorja Gorazd Hren.

Najboljša slovenska plezalka Janja Garnbret je lani v Brianconu osvojila drugo mesto. V finalu sta plezali še dve Slovenki, Mia Krampl je bila četrta in Vita Lukan sedma. Domen Škofic je v finalu osvojil sedmo mesto.

Prenos sobotnega finala bo na TV SLO 2 in MMC-ju ob 19.40.