Katja Fain je bila zadovoljna, da se je spustila pod 1:55. Foto: www.alesfevzer.com
Katja Fain je bila zadovoljna, da se je spustila pod 1:55. Foto: www.alesfevzer.com

Na prvih 100 metrih je Fainovi še lahko delno sledila plavalka Olimpije Neža Klančar, ki je z 1:58,54 prav tako dosegla najboljšo znamko v karieri. Še ena reprezentantka, Janja Šegel iz Fužinarja, je bila tretja.

Fainova je tudi to prvenstvo vzela za resen trening in nato zmagala še v morda najtežji plavalni disciplini sploh - 400 m mešano. "Na 200 m prosto sem si res želela plavati pod 1:55 in dosežek me ni presenetil. Za to sem bila pripravljena že decembra, a se ni povsem izšlo, zdaj pa sem to dosegla," je o rekordu povedala reprezentantka Branika. O drugi zmagi pa je dodala: "Na 400 mešano sem plavala le na zmago, za sprostitev, saj sem vedela, da prvo mesto ni vprašljivo, zato sem lahko uživala."

Za še en slovenski rekord so ob koncu dneva poskrbele plavalke ravenskega Fužinarja Sara Račnik, Daša Tušek, Tjaša Oder in Janja Šegel, ki so 4 x 200 m prosto zmogle v 8:05,40.
Klančarjeva je osebni rekord s 26,48 dosegla še ob zmagi na 50 m delfin, Šeglova je zmagala na 100 m hrbtno.

V moški konkurenci še naprej kraljuje Mariborčan Martin Bau. Ta je najprej dobil tesen dvoboj s Primožem Pavletičem Šenico in Jako Pušnikom na 200 m prosto, nato pa zmagal še na 400 m mešano in se s soplavalci veselil tudi prvega mesta v štafeti 4 x 200 m prosto.

Primož Šenica Pavletič je dobro formo potrdil še v naslednji disciplini na 100 m hrbtno, kjer je s 54,49 krepko izboljšal osebni rekord, dobil pa tudi tesen dvoboj z mladim triglavanom Sašem Boškanom, ki je s 54,72 dosegel nov slovenski mladinski rekord. Na 50 m delfin se je zmage veselil Ravenčan Gal Kordež.