Peter Kauzer ni imel svojega dne v Riu de Janeiru. Foto: BoBo
Peter Kauzer ni imel svojega dne v Riu de Janeiru. Foto: BoBo
Savšek in Kauzer razočarana iz Ria
Kauzer: To ni bil moj dan
Kauzer s preveč napakami v finalni vožnji

Kauzer je imel kar 52 kazenskih sekund. Zmagal je Nemec Hannes Aigner. Aigner je na prvem mestu za 0,96 sekunde prehitel srebrnega Čeha Jirija Prskavca in za 2,48 sekunde bronastega Rusa Pavla Eigla.

"Dobro sem se počutil, bil sem zelo sproščen in osredotočen. Vožnja do padca je bila dobra, čoln mi je dobro tekel, bil sem ravno prav predrzen, da se nisem spravljal v večje težave. Na koncu, v zadnjih štirih vratih, nas je nekaj 'zabluzilo', ne samo jaz," je dejal Kauzer.

"Škoda, proga je le imela 24 vrat, start in cilj, tako da si moral do cilja odpeljati tako, kot je treba. Vedel sem, da kljub Aignerjevemu dobremu času tega lahko izboljšam. Danes žal ni bil moj dan. Nimaš kaj. Življenje gre naprej. Bolje, da se je to zgodilo letos, če sem lahko malo bolj optimističen, kot prihodnje leto, ko se v Seu d'Urgellu pridobivajo olimpijske kvote," je še povedal Kauzer.

23 kolajn s SP-jev
Slovenija ima sicer od leta 1993, ko je prvič nastopila na slalomskih SP-jih kot samostojna država, 23 kolajn, 12 v ekipnih preizkušnjah. Za zadnjo, srebrno, je slovenska kanuistična ekipa v postavi Benjamin Savšek, Anže Berčič in Luka Božič poskrbela prav v Riu. Slovenski tekmovalci so si doslej priborili pet zlatih, šest srebrnih in 12 bronastih odličij.

Cilji in želje so bili povezani tudi z osvojitvijo kolajn v posamični konkurenci v Braziliji, kar pa se kljub finalu Kauzerja, Urše Kragelj, Benjamina Savška in Luke Božiča ni uresničilo.

Zmaga Foxove
Finale so zadnji dan prvenstva opravile tudi kanuistke, kjer Slovenija ni imela svojih predstavnic. Zmagala je Avstralka Jessica Fox, ki je bila najboljša tudi v kajaku (skupaj ima že sedem posamičnih naslovov prvakinje in enega ekipnega), pred Britanko Mallory Franklin, ta je zaostala skoraj pet sekund, in Čehinjo Terezo Fišerovo.

Nova priložnost za kolajne svetovnega prvenstva bo konec prihodnjega septembra v Seu d'Urgellu.

Savšek in Kauzer razočarana iz Ria
Kauzer: To ni bil moj dan
Kauzer s preveč napakami v finalni vožnji