Kauzer se veseli vsaj Pariza 2024. Foto: Nina Jelenc
Kauzer se veseli vsaj Pariza 2024. Foto: Nina Jelenc

Peter Kauzer je v polfinalu dosegel sedmi čas. V finalu je bil hiter, saj je po zadnjem vmesnem času zaostajal samo za Clarkom, nato pa je v spodnjem delu naredil en dotik, ki ga je vrgel iz tira, v cilj je prišel na četrtem mestu, po analizi sodnikov pa je dobil še pribitek 50 sekund, kar ga je vrglo na zadnje mesto.

Joseph Clarke je vodil prav na vseh vmesnih časih. Srebro je osvojil Čeh Jiri Prskavec, bron pa presenetljivo Maročan Mathih Soudi.

Martin Srabotnik. Foto: Nina Jelenc
Martin Srabotnik. Foto: Nina Jelenc

V polfinalu sta nastopila še Martin Srabotnik in mladi Žiga Lin Hočevar, prvi je z enim dotikom zasedel 21., drugi pa z dvema napakama 33. mesto.

Hotel se je boriti, a ...
"Na startu sem se počutil dobro, potem pa me je na kombinaciji vrat 4 in 5 vrglo malo iz linije, tako da sem lovil vrata, potem pa sem v šestih vratih prehitro obrnil in so mi dali 50 kazenskih sekund. Bilo je na meji. Kljub temu sem se boril do konca, do zadnjega padca. Tam me rola ni zagrabila in prestavila desno, tako da sem lovil vratca. Vedel sem, da je zgodba končana. Hotel sem se še boriti, ampak mi je obrnilo čoln v drugo smer, niti ne vem, zakaj. Potem sem le še veslal do cilja," je finalni nastop povzel Kauzer.

Na koncu je našel tudi kanček optimizma: "Edina pozitivna stvar te tekme je, da sem si z današnjim finalom po pravilih kajakaške zveze zagotovil mesto na svojih petih olimpijskih igrah prihodnje leto v Parizu. Pot do tja je še dolga, zdaj je treba delati za to, da se takšne stvari, kot so se tukaj, ne bodo dogajale."

Ponesrečena vožnja Petra Kauzerja

Zlato za Jessico Fox
Pri dekletih je od Slovenk nastopila le Ajda Novak, vožnja se ji ni posrečila, prislužila si je 52 kazenskih sekund in osvojila 25. mesto. A po neuradnih podatkih Kajakaške zveze Slovenije je reprezentanci vendarle priborila olimpijsko kvoto, rezultati tekme kajakašic pa naj bi prinesli tudi olimpijsko kvoto kanuistkam. Zlato medaljo je osvojila Avstralka Jessica Fox, na zmagovalni oder pa sta stopili še Slovakinja Eliska Mintalova in Poljakinja Klaudia Zwolinska.

Slovenija ima že dve kolajni
Slovenska slalomska reprezentanca v kajaku in kanuju na divjih vodah ima na svetovnem prvenstvu v Londonu že dve kolajni. Ekipnemu bronu kanuistk je zlato v petek dodal kanuist Benjamin Savšek.

Kauzer finale končal na 10. mestu
Eva Terčelj upa na čim boljši razplet
Nemci v Parizu brez kajakaša