Jasmina Keber se je še tretje leto zapored z velika turnirja vrnila z medaljo. Foto: MMC RTV SLO
Jasmina Keber se je še tretje leto zapored z velika turnirja vrnila z medaljo. Foto: MMC RTV SLO
Jasmina Keber
Hitrostni badminton se igra brez mreže. Foto: MMC RTV SLO

24-letna Radečanka je aktualna evropska prvakinja, srebrna pa je bila tudi na prvem svetovnem prvenstvu, ki je pred bilo dvema letoma prav tako v Berlinu. Že nekaj časa zaseda prvo mesto na jakostni lestvici.

Dvoboje krojil veter
Na teniških igriščih stadiona Steffi Graf v Berlinu je slavila v težkih vetrovnih razmerah. Suvereno je opravila s skupinskim delom tekmovanja in brez težav napredovala vse do polfinala, v katerem je v treh nizih z izjemnim zaključkom zadnjega niza preobrnila rezultat v svojo korist in tesno premagala najboljšo nemško igralko Jennifer Greune.

Poljakinja vsega točko oddaljena od zmage
V finalu se je pomerila z 9. nosilko Marto Soltys. Poljakinja je z agresivno igro v prvem nizu uspešno izkoriščala pomoč vetra in dobila niz s 16:13. V drugem nizu je Soltysova odlično začela in vodila že z 11:5, a je najboljši Slovenki uspel preobrat, pri izidu 14:15 je tudi rešila žogico za zmago Soltysove in nato dobila niz s 17:15.

Kebrova v zadnjem nizu že vodila z 8:1
Poljakinja je nato občutno padla v igri, saj je Kebrova v odločilnem nizu povedla že z 8:1. Soltysova je nato zaigrala na vse ali nič in se pričela vztrajno približevati in izenačila na 13:13. Takrat je Kebrova še enkrat več dokazala psihično zrelost in z uspešnimi napadi dokončno zlomila nasprotnico (16:14) za osvojitev svojega prvega naslova svetovne prvakinje.

Cilj je bil medalja
"Na svetovno prvenstvo sem prišla z željo po medalji katerega koli leska, saj sem zadnji turnir svetovne serije pred svetovnim prvenstvom odigrala slabo, zato o naslovu niti nisem razmišljala. S tem sem se razbremenila in očitno je tudi to pripomoglo k uresničitvi mojih sanj. Izjemno sem vesela," je bila zadovoljna Jasmina Keber, ki je osvojila še bron z Matjažem Šušteršičem v kategoriji mešanih dvojic.

Še štiri medalje v mlajših kategorijah
Slovenski igralci so bili zelo uspešni tudi v mlajših kategorijah. V kategoriji do 14 let sta nova svetovna prvaka postala Rebeka Škerl in Jaša Jovan, Lori Škerl je osvojila bron, v kategoriji do 18 let pa je Danaja Knez prav tako osvojila bron.