Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com
Darko Jorgić. Foto: worldtabletennis.com

"Prva dva niza sta šla kar nekako prehitro mimo mene. Nisem in nisem našel rešitve na njegov servis, vračanje je bilo slabo, prav tako nisem najbolje odigral prvih žog. V tretjem sem povedel celo 9:6 in že takrat imel priložnost, da bi se vrnil v dvoboj, vendar je Lin v ključnih trenutkih odigral bolje in ta niz zasluženo dobil," je za Namiznoteniško zvezo Slovenije dejal Jorgić.

"Tudi po zaostanku treh nizov sem verjel, da ga še lahko premagam. V vsakem nizu sem dal svoj maksimum, v šestem nizu vodil s 6:3, vendar to ni bilo dovolj. Morda sem bil ves čas preveč pasiven, je pa res, da je imel, ko sem odigral čvrsto, vedno odgovor. Na koncu si nimam česa očitati, dvoboja sicer nisem odigral na najvišji ravni, sem pa dokazal, da se tudi z ne najboljšo igro da igrati proti Kitajcem, vseeno pa to ni bilo dovolj za preboj v četrtfinale," je dodal Slovenec.

Ta je predstavil tudi načrte za prihodnost. "Do olimpijskih iger načrtujem še štiri turnirje, morda tudi kakšnega več, kar bo odvisno od tega, koliko točk bom imel na svetovni lestvici, saj želim priti med nosilce. Že 1. maja me čaka turnir Smash v Savdski Arabiji, ki bo zame zelo pomemben, saj se bo na njem dalo dobiti veliko točk, potem grem na Champions v Čongčing na Kitajskem, pred turnirjem v Ljubljani pa bom nastopil tudi v Zagrebu," je pojasnil Jorgić.