Klara Apotekar bo medalje napadala po letu tekmovalnega odmora. Foto: EPA
Klara Apotekar bo medalje napadala po letu tekmovalnega odmora. Foto: EPA

"Zdaj si bom vzela premor in poskušala med porodniškim dopustom z lažjimi treningi ohranjati zmerno telesno pripravljenost, da mi potem vrnitev ne bo povzročala prevelikih preglavic. Posvetila se bom tudi vajam za gibljivost," je novico za Delo razkrila Klara Apotekar, ki je trdno odločena, da se bo po porodu vrnila na svetovni vrh.

Naslednji cilj Pariz 2024
Trenutno deveta na lestvici svetovne judoistične zveze v svoji kategoriji bi imela vstopnico za olimpijske igre praktično zagotovljeno, prav tako pa svojega statusa zdaj ne more zamrzniti in potem odmrzniti za nastop na olimpijskih igrah leta 2024 v Parizu, ki so po novem njen naslednji veliki športni cilj.

"Ker mi bosta v kvalifikacijah za nastop v Parizu ostali le dve leti, bom seveda v primerjavi s tekmicami v zaostanku. Toda kljub temu verjamem, da se lahko uvrstim na olimpijske igre leta 2024," je še povedala nekdanja evropska prvakinja za mlajše članice in mladinke.

Fabjan jo podpira
Njen trener Marjan Fabjan pravi, da če bo imel na voljo dve leti za priprave z njo, verjame, da jo lahko popelje na olimpijske igre. "Še več, prepričan sem, da jo lahko v tem času pripravim tako dobro, da bo v Parizu nevarna vsem. Z njo sem sicer potihoma računal že za Tokio," je za Delo dejal celjski strokovnjak in dodal, da Apotekarjevo popolnoma podpira, "pri čemer bi poudaril, da vzgaja borce, in ne robotov".