Ivica Kostelić se je na morju znašel že tudi s Tino Maze in Andreo Massijem. Foto: Facebook
Ivica Kostelić se je na morju znašel že tudi s Tino Maze in Andreo Massijem. Foto: Facebook

Jadranje je za Kostelića iz rekreativnega konjička postalo nova strast po koncu smučarske kariere, ki jo je zaradi težav s poškodbami sklenil pred tremi leti.

"Na olimpijskih igrah v Parizu bo uvedena nova disciplina v jadranju, v kateri je moj cilj izpolniti olimpijsko normo, se kvalificirati na OI in iti v Francijo kot jadralec. Zadnje tri sezone sem sodeloval v jadranju po oceanu, tako da imam izkušnje s tem," je v spletnem pogovoru za podkast Tudi jaz sem športnik (I ja sam sportaš) povedal najboljši hrvaški smučar v zgodovini.

V oceanskem jadranju se bodo pomerile jadrnice s fiksno kobilico ter mešano posadko jadralca in jadralke, plovilo bo imelo tudi kabino. Štart in cilj olimpijske regate bosta predvidoma v Marseillu, tekmovalci pa bodo tri dni in dve noči neprekinjeno pluli vzdolž francoske obale.

V tej disciplini bi tekmovalo le 20 parov, ki bi si zagotovili normo v celinskih kvalifikacijah. Jadrnice bi bile dolge od šest do 10 metrov in bi razvijale hitrost do 40 vozlov.

40-letni Kostelić je v alpskem smučanju osvojil štiri olimpijske medalje, tri srebrna odličja v kombinaciji in eno srebro v slalomu.