Slovenija je skupno druga s štirimi točkami, na čelu so z dvema zmagama in osmimi točkami Portugalci. Tretji so Švedi, četrti Francozi, reprezentanci imata tako kot Slovenija štiri točke. V četrtek se bo pokal nadaljeval s tretjim od štirih plovov.

Jadranje - Zlati pokal: osmina finala, celoten posnetek z Gran Canarie

V glede na prejšnji plov nespremenjeni ekipi Krpanov so bili kapetan Vasilij Žbogar, Branko Brčin, Karlo Hmeljak, Miha Truden, Mitja Beltram, Sebastian Prinčič, Vid Jeranko, Liam Orel in Matej Planinšič po četrtem mestu tokrat praktično ves čas na čelu, zmago so izgubili tik pred prečenjem ciljne črte.

"Imeli smo boljši dan kot včeraj, ko smo se še lovili, a smo v dramatičnem zaključku za las zgrešili zmago. Smo pa pripravili malo šova za gledalce, žal v njem izgubili zmago za sekundo. Bilo je veliko dobrih stvari, na čelu z res izjemnim startom. Tudi prvo stranico smo odjadrali, kot smo si zamislili, hitrost je tudi bila dobra. Žal smo izgubljali v jadranju v krmo. Dobro smo se sicer postavljali, vendar še ne delamo vsega tekoče. Težave s komunikacijo smo tudi imeli po zamenjavah v ekipi, čeprav je bilo tokrat že boljše. Danes smo naredili veliki korak naprej, a se moramo še pogovoriti in določiti natančno naše vloge," je povedal Vasilij Žbogar.

Krpani na Zlatem pokalu skupno na drugem mestu