Teja Belak med vajo na preskoku. Foto: www.alesfevzer.com
Teja Belak med vajo na preskoku. Foto: www.alesfevzer.com

Na parterju je mladi Nikolaj Božič, ki je prvič v karieri tekmoval v finalu svetovnega pokala, z 12,100 zasedel osmo mesto.

Nastopila je še Lucija Hribar na dvovišinski bradlji. Z oceno 13,100 točke je končala na četrtem mestu, na katerem je bila že v kvalifikacijah, vendar je tokrat pokazala boljšo sestavo.

Belak, ki je prejšnji konec tedna osvojila drugo mesto na svetovnem pokalu v Osijeku, je imela v kvalifikacijah preskoka drugo oceno, Kysselef, v Osijeku tretja, pa peto.

V nedeljo se bo Kysselef predstavila še med najboljšo osmerico na gredi. Prenos finalov iz dvorane Bonifika si boste lahko tudi v nedeljo (ob 15.20) ogledali na TV Slovenija 2 in MMC-ju.

Belak se ni mogla privaditi na orodje, ki ga ni vajena

Tjaša Kysselef, lanska zmagovalka Kopra na preskoku, je po sobotni tekmi sijala od zadovoljstva. Kot si je začrtala pred finalom, je popravila izvedbo skokov, kar ji je prineslo višjo oceno in srebrno medaljo.

"Definitivno sem prikazala to, kar sem si želela. Oba skoka sem skočila v celoti, ničesar nisem spreminjala. Zelo sem vesela, saj do zadnjega nisem vedela, ali bom dobila dovolj zaleta, ali bo sprint dovolj dober, da mi bo na tem orodju uspelo izvesti rotacijo," je povedala 28-letna telovadka.

Manj zadovoljna je bila s svojo predstavo Teja Belak, saj na orodju, ki je od drugega proizvajalca, kot so vajeni v slovenskem taboru, tako kot v kvalifikacijah prvega skoka ni izvedla po načrtih, ampak precej lažjo različico.

"Še ko sem tekla proti kozi za odriv, nisem vedela, kateri skok bom prikazala. Na koncu sem naredila lažjega in s tem ne morem biti zadovoljna. Preprosto se nisem mogla privaditi novemu orodju. Sicer je bilo danes boljše kot prvi dan, ko smo ga preizkusili, vendar mi je očitno vseeno zmanjkal kakšen dan treninga. Ker pripravljena sem odlično, še nikoli tako," je dejala.

Kysselef z nastopom v Kopru zadovoljna, Belak ne