Tjaša Kysselef (prva z desne) v družbi reprezentančnih kolegic Teje Belak in Adele Šajn. Foto: www.alesfevzer.com
Tjaša Kysselef (prva z desne) v družbi reprezentančnih kolegic Teje Belak in Adele Šajn. Foto: www.alesfevzer.com
Sašo Bertoncelj
Sašo Bertoncelj je bil vesel uvrstitve na zmagovalni oder. Foto: www.alesfevzer.com
Bertoncelj po številnih težavah zadovoljen s 3. mestom
Nastopa Kysselefove in Bertonclja v Kopru

Kysselefova je z oceno 13,650 zaostala le za Švicarko Giulio Steingruber (14,500) in Romunko Deniso Golgoto (14,025).

Kysselefova s petega mesta na tretje
Kysselefova je prvi preskok opravila z odliko, pri drugem pa pri doskoku naredila prestop. Sodniki so ji dali oceno 13,650 in ji dosodili prestop z obema nogama. Selektor ženske reprezentance Andrej Mavrič se je na to pritožil, sodniki so pritožbi ugodili, ji dvignili oceno in Kysselefova je s petega mesta napredovala na tretje.

"Pri drugem skoku so mi zaradi prestopa odbili preveč. Odbili so mi tri desetinke točke, bilo je za eno desetinko," je zaplet z oceno pojasnila Kysselefova, ki kar ni mogla verjeti, da je pred domačimi gledalci stopila na zmagovalni oder: "Najlepše presenečenje, še kar sem v šoku. Šla sem malce iz smeri, ko sem odrinila s konja. Upala sem, da bom doskočila na blazino, sicer sem, ampak z eno nogo ven," je še drugi skok, ko je pristala čez črto, opisala Kysselefova.

Premik v pravo smer
Na konju z ročaji je Bertoncelj dobil oceno 14,300. Zmagal je Japonec Kohej Kamejama (14,800), drugi je bil Kazahstanec Nariman Kurbanov (14,500). Bertoncelj je sestavo opravil brez večjih napak, tudi bolje kot v kvalifikacijah, po seskoku pa je zmagoslavno v zrak dvignil pesti. Ko je videl oceno, mu je nasmešek malce zbledel, a je po nastopu zadnjega tekmovalca vseeno nasmejan mahal domačim navijačem.

"Mislil sem, da je bila vaja boljša, zato takšno veselje. Na koncu je bilo nekaj čustev, kakšno napako zaradi tega spregledaš. Danes mi je delno uspelo izplavati iz tega težavnega obdobja, zaradi tega sem vesel," je povedal Bertoncelj. "To danes je bil približek vaji, ki jo pričakujem od sebe. Par drobcenih napakic je bilo. In ena večja. To me je ločilo od zmage. Vse skupaj pa je premik v pravo smer," je še dodal Bertoncelj.

Lucija Hribar sedma na dvovišinski bradlji
V finalu na dvovišinski bradlji je nastopila še Lucija Hribar, ki je novo priložnost dobila po odpovedi ene od tekmovalk. Osvojila je sedmo mesto. Prva je bila Slovakinja Barbora Mokosova (13,450). Na drugem mestu je končala Nizozemka Celine van Gerner (13,400), na tretjem Madžarka Dorina Boeczoego (12,750). Hribarjeva je dobila oceno 11,950.

Na parterju je najbolj prepričal Japonec Takumi Sato (14,900), na krogih pa Italijan Marco Lodadio (14,850). Na obeh orodjih Slovencev ni bilo v finalih.

V nedeljo bo v koprski Bonifiki še pet končnih odločitev. V finalu na parterju bo tekmovala Kysselefova. Prenos nedeljskih bojev se bo začel ob 15.00 na TV SLO 2 in na MMC-ju.

Bertoncelj po številnih težavah zadovoljen s 3. mestom
Nastopa Kysselefove in Bertonclja v Kopru