Slovenci lahko v petek dvignejo vozovnico za Tokio. Foto: NZTS
Slovenci lahko v petek dvignejo vozovnico za Tokio. Foto: NZTS

Pri Slovencih je bil še najmanj razpoložen najizkušenejši, trikratni olimpijec Bojan Tokić, ki je izgubil prvi dvoboj, v svojem drugem pa že zaostal z 1:2. A nato so vendarle prišle do izraza izkušnje, tako da je po preobratu dosegel zmago in ekipo popeljal do dvoboja z Indijo. V odločilnem, petem nizu je tudi rešil zaključno žogo za zmago tekmeca.

"Bilo je težko, a menim, da je v uvodu za nadaljevanje težka tekma dobrodošla. Da vidiš, kje si, kako glava deluje, ko si napet. To ni navaden turnir, tu živci igrajo še več, kakor na drugih tekmovanjih, to se je dalo danes videti. Čeprav je mogoče kdo pričakoval lažje delo, pa je najpomembneje, da smo zmagali," je bil zadovoljen Tokić, ki je bil v nekoliko drugačnem sistemu igranja določen, da edini igra dva posamična dvoboja.

"Mislim, da smo se pravilno odločili, da sta Deni in Darko igrala dvojice, jaz pa dva posamična dvoboja, proti Irancu nisem še nikoli izgubil, dobro igram proti levičarjem. Prepričan sem tudi, da če bi jaz oba dvoboja izgubil, da bi položaj nato rešil Kožul," ima veliko zaupanje v soigralce veteran, ki pa ima zaupanje tudi v svojo igro.

"Čeprav ni bilo mogoče videti najbolje, ne čutim, da sem v slabi formi. Čeprav sem izgubil dvoboj, sploh nisem igral slabo, čutim, da bo iz dneva v dan bolje," je dodal Novogoričan.

39-letni Bojan Tokić je igral na olimpijskih igrah v Pekingu, Londonu in Riu. Na zadnjih igrah v Braziliji se je prebil celo v osmino finala, kjer ga je izločil Nemec Dimitrij Ovtcharov. Foto: Reuters
39-letni Bojan Tokić je igral na olimpijskih igrah v Pekingu, Londonu in Riu. Na zadnjih igrah v Braziliji se je prebil celo v osmino finala, kjer ga je izločil Nemec Dimitrij Ovtcharov. Foto: Reuters

Peta nosilka Indija (Slovenci so 11. nosilci) bo v petek težji zalogaj. V 2. krogu je nadigrala Luksemburg s 3:0. Njena najboljša igralca sta Sathijan Gnanasekaran, ki je na 30. mestu svetovne lestvice, in Šarath Kamal Ačanta (33.), na Portugalskem pa so še Harmeet Desai (86.), Amalray Anthony (105.) in Manav Vikaš Thakar (132.).

Tokić: Žreb ans je nagradil
"Žreb nas je tokrat nagradil. Sicer smo dobili Indijo, a lahko bi bilo mnogo slabše. Imamo priložnost, Indijci bodo favoriti, a smo bili tudi mi proti Irancem, pa smo se komaj izvlekli. Zaupam sebi in fantom. Vzdušje je enkratno, dihamo kot eno, vsi se tudi na klopi veselimo vsake točke in upam, da bo to prineslo tudi rezultat," se Tokić nadeja uvrstitvi v Tokio.

Za devet olimpijskih vozovnic se meri 34 držav, neposredno pot v Tokio prinaša uvrstitev v četrtfinale, poraženci v osmini finala pa se bodo na izpadanje borili še za eno prosto mesto.

Turnir v Gondomarju, 2. krog:
SLOVENIJA – IRAN 3:1
Deni Kožul/Darko Jorgić - Hamidreza Taherkhani/Nima Alamian 3:2 (-10, 4, -8, 9, 8)
Bojan Tokić - Noshad Alamian 1:3 (-9, -2, 8, -3)
Darko Jorgić - Nima Alamian 3:1 (6, -9, 9, 4)
Bojan Tokić - Hamidreza Taherkhani 3:2 (-8, 10, -9, 7, 12)