Lea Novak se je uvrstila najvišje v karieri na tekmah svetovnega pokala. Foto: Nina Jelenc
Lea Novak se je uvrstila najvišje v karieri na tekmah svetovnega pokala. Foto: Nina Jelenc

Za Leo Novak je to najboljši posamični izid v karieri. S prvenstev ima sicer tri ekipne kanuistične kolajne, osvojila pa je tudi bronasto kolajno v kajaku na evropskem prvenstvu do 23 let.

V Pragi so bile sicer v obeh konkurencah na voljo še po tri olimpijske kvote za države.

"To je bil moj prvi nastop v svetovnem pokalu v kajakaškem krosu. Zelo sem zadovoljna z uvrstitvijo. Iskreno, nisem pričakovala, da lahko pridem tako visoko. Posamične kvalifikacijske vožnje na čas sem opravila korektno, današnja prva kvalifikacijska vožnja pa me je malo iztirila. Sprejela sem slabšo odločitev in posledično se nisem neposredno uvrstila v osmino finala. Po repasažu, kjer sem videla, da sem vendarle lahko konkurenčna, pa sem tudi s pomočjo trenerjevih besed naredila mentalni preklop in se začela v čolnu dobro počutiti," je povedala Novak.

V moški konkurenci se je boril Žiga Lin Hočevar, ki je bil v prvem krogu tekmovanja v skupini tretji in tako nastopil še v repasažu. Tu je z dobro taktično potezo v cilj prišel kot prvi, s tem se je uvrstil v osmino finala, kjer pa je izpadel po fotofinišu. Na koncu je bil 23.

Slalomiste na divjih vodah že prihodnji konec tedna čaka nova postaja v svetovnem pokalu v Krakovu. Tekmovanja na Poljskem bodo med četrtkom in nedeljo.