Odločitev je bila pričakovana, saj je klub že prejšnji teden uradno sporočil, da je Camu Newtonu dovolil, da si sam poišče zamenjavo, ki ga bo odpeljala v drug klub. Newton je na družbenih omrežjih zapisal, da ga klub v to sili. Le nekaj ur pozneje so Panterji podpisali pogodbo z novim podajalcem Teddyjem Bridgewaterjem, ki bo v treh sezonah prejel 63 milijonov dolarjev.

Zdaj je Carolina prerezala še zadnjo nit z igralcem, ki ga je leta 2011 prvega izbrala na naboru. Športni direktor Marty Hurney je v izjavi za javnost zapisal: "Cam je pomenil veliko tako nam v organizaciji kot vsem navijačem. Vsi smo videli, česa je sposoben. Imel sem ga privilegij spremljati na igrišču, videl sem, kako se trudi. Je pravi borec, res mi je hudo, da se naše poti ločujejo. Ekipa je prav zaradi njegove volje prišla do veliko zmag. Za vedno bo ostal eden najboljših igralcev v zgodovini našega kluba."

Newton je blestel leta 2015, ko je Carolino popeljal do skoraj brezmadežnega razmerja zmag 15–1 in vse do Super Bowla, kjer pa je bil boljši Denver. Nadaljevanje kariere je bilo precej manj uspešno, saj je dobil le še polovico tekem, na katerih je igral (23–23), kar 17 tekem pa je izpustil zaradi poškodb.

Te so gotovo pomemben dejavnik pri odločitvi Caroline. Newton se je odzval na Instagramu, kjer je zapisal, da je prost in lačen, hkrati pa dodal nekaj fotografij vadbe.