Odbojkarska zveza Slovenije in Evropska zveza za odbojko sede sta sklenili dogovor o organizaciji enega od dveh turnirjev v odbojki na mivki sede v okviru na novo zasnovane evropske serije Alpe Adria.

Po dogovoru OZS-ja in krovne zveze za odbojko sede (PVE) bo Ljubljana 28. in 29. julija gostila drugi turnir serije Alpe Adria v sklopu svetovne serije v odbojki na mivki.

"Turnir bomo organizirali skupaj z OZS-jem in želimo si, da bo dogodek celotni slovenski paraodbojki prinesel dodaten zagon, hitrejšo integracijo v odbojkarsko družino in predvsem še dodatno zavedanje, da je odbojka zares šport za vse," je bil dogovora o organizaciji turnirjev vesel predsednik PVE-ja Branko Mihorko.

Prvi turnir bo na sporedu med 23. in 25. julijem v Umagu na Hrvaškem.

Pod okriljem OZS-ja bo odslej delovala tudi fundacija za odbojko invalidov. Njen namen je mladim odbojkarjem prek štipendij omogočiti materialne in strokovne pogoje za trening in razvoj ter možnost, da se lahko z odbojko ukvarjajo tako na lokalni kot mednarodni ravni. Cilj fundacije je, da bi v dejavnosti odbojke sede vključili še več invalidov, željnih športnega udejstvovanja.