Andrew Luck je odločitev sporočil s solzami v očeh. Foto: Reuters
Andrew Luck je odločitev sporočil s solzami v očeh. Foto: Reuters

"Nisem se odločil zlahka. To je bila najtežja odločitev v mojem življenju. Ampak mislim, da gre zame osebno za edino pravilno odločitev," je s solzami v očeh Luck sporočil predstavnikom medijev po pripravljalni tekmi moštev Indianapolis Colts in Chicago Bears. Na tej tekmi ni igral, se je pa ves čas s soigralci zabaval ob robu igrišča.

"Za menoj je izjemno težko štiriletno obdobje, ko so se izmenjavala obdobja poškodb, bolečin, rehabilitacije in novih poškodb ter bolečin. Bil sem ujet v tem začaranem krogu, iz katerega sem lahko izstopil le tako, da sem končal svojo tekmovalno pot poklicnega igralca," je odkrito spregovoril o razlogih za šokanten odhod v športno upokojitev.

Luck je bil prvi izbor v prvem krogu nabora leta 2012, ko ga je ekipa Indianapolis Colts predstavila kot naslednika slovitega Peytona Manninga. V prvih treh sezonah je moštvo prav na krilih sijajnega Lucka vsakič igralo v končnicah, leta 2015 pa so se začele težave z zdravjem. Ponagajali sta mu ledvici, prav tako pa je imel hude bolečine v preponi.

Čeprav je zaigral le na sedmih tekmah, je ekipa Colts z njim podpisala astronomsko podaljšanje pogodbe, ko je bila nova šestletna pogodba vredna kar 140 milijonov dolarjev, od tega pa je bilo 87 milijonov vnaprej zagotovljenih in fiksnih. S tem je v tistem trenutku postal najbolje plačani igralec v zgodovini NFL-a. Sezono 2017 je izpustil zaradi operacije rame, vrnil se je v lanski sezoni. Letos pa so se znova pojavile težave, tokrat mu je ponagajala kronična bolečina v levi nogi.