Maruša Štangar je trenutno v odlični formi. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Štangar je trenutno v odlični formi. Foto: www.alesfevzer.com

V velikem finalu je po dveh minutah dvoboja premagala Rusinjo Sabino Giliazovo, bronasto z EP-ja 2021. Štangar je potrdila, da je odlična v parterju, saj je prav vse tokratne dvoboje dobila v boju na tleh – dve z davljenjem in dve s končnim prijemom.

Posebej gladka je bila zmaga z Giliazovo, ki se je končala po dveh minutah s končnim prijemom. V preteklosti sta se tekmovalki pomerili štirikrat, obe pa slavili dvakrat. Nazadnje sta se borili na že omenjenem EP 2021 v Lizboni, kjer je Rusinja dobila odločilen obračun za bronasto kolajno. Tokrat pa se je Slovenka oddolžila.

Maruša Štangar najboljša na Veliki nagradi Tadžikistana

Judoistka ljubljanske Olimpije je bila v uvodnem krogu prosta, nato pa je po hitrem postopku opravila s Ka Li Vong iz Hongkonga. Težji je bil četrtfinale z Američanko Mario Celio Laborde, tretjeuvrščeno tekmovalko zadnjega vseameriškega prvenstva, v preteklosti pa tudi že nosilko kolajne s SP-ja.

V polfinalu je bila tekmica fizično zelo močna Azerbajdžanka Lejla Alijeva, ki jo je slovenska reprezentantka nazadnje ugnala pred tednom dni v Avstriji. Tudi ta dvoboj je šel v podaljšek, še tretjič pa je Štangar slavila v parterju, tokrat s končnim prijemom.

V kategoriji do 52 kg je nastopila tudi starejša med sestrami Štangar, Anja, in izgubila prvi dvoboj z Avstralko Tinko Easton. Prihodnji teden Marušo Štangar čaka nastop v Kazahstanu, kjer bodo nastopili tudi Metka Lobnik, Enej Marinič in Vito Dragić.