Maruša Štangar se bo hitro vrnila domov na dodatne zdravniške preiskave, saj se ji bolezen vleče že mesec dni. Foto: www.alesfevzer.com
Maruša Štangar se bo hitro vrnila domov na dodatne zdravniške preiskave, saj se ji bolezen vleče že mesec dni. Foto: www.alesfevzer.com

Z dosežkom je bila zadovoljna, saj je po daljši bolezni nastopala z antibiotiki, kot pomembno pa je ocenila dejstvo, da je v Emiratih potrdila olimpijski nastop.

"Glede na svoje stanje sem uvrstitve med 16 vesela, saj sem bila še v soboto na treningu 'katastrofa', popolnoma brez moči. Tukaj sem iztržila, kar sem lahko. Mislim, da sem danes potrdila nastop na olimpijskih igrah. Zbrala sem se, kolikor se je dalo, in zmagala v dveh borbah, kar je super," je po tekmi povedala dolgoletna slovenska reprezentantka.

Dve zmagi in nato poraz s četrto nosilko

Judoistka ljubljanske Olimpije je dan v Mubadala Areni začela z bojem proti 28-letni Virginii Aymard iz Gabona. Dobro minuto in pol pred koncem je Ljubljančanki uspel met, ki ga je podaljšala v končni prijem.

Nato je Slovenka premagala izkušeno srbsko borko Andreo Stojadinov. Na osmi medsebojni borbi je še sedmič slavila zmago Maruša Štangar, ki je pred polovico v drugem poskusu zmagala z davljenjem.

Naslednja tekmica je bila Abiba Abužakinova iz Kazahstana, nosilka odličja s SP-ja in kar treh z azijskih prvenstev ter četrta tekmovalka na svetovni lestvici. Abužakinova je hitro dobila obračun, s čimer je Slovenka končala tekmovanje v osmini finala.

V ponedeljek bo slovenske barve v Abu Dabiju branil tekmovalec Bežigrada Martin Hojak v kategoriji do 73 kg. Tekmovalec še ni povsem opustil misli o nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu, za to pa potrebuje najmanj uvrstitev v četrtfinale.