Peter John Stevens še ne ve, ali bo nadaljeval kariero, saj trenutno nima urejenega statusa in financ. Foto: MMC RTV SlO
Peter John Stevens še ne ve, ali bo nadaljeval kariero, saj trenutno nima urejenega statusa in financ. Foto: MMC RTV SlO

Zmagal je Turek Huseyin Emre Sakči, le stotinko sekunde je zaostal Nemec Noel de Geus, desetinko pa Izraelec Kristian Pitshugin. Stevens je za zmagovalcem zaostal 47 stotink.

Dolgoletni plavalec Triglava, ki zdaj trenira v Trstu, se je spogledoval celo z zlatim odličjem, a forma ni enaka kot februarja v Dohi, kjer je dosegel izid 26,79.

Sorodna novica Stevens s sedmim časom v finale na 50 metrov prsno

"Začelo je grmeti in deževati. Znova presenečenje pred startom. Nisem več v pravi formi, ki sem jo imel februarja na svetovnem prvenstvu. Če bi odplaval tisti čas, bi bila to lahka zmaga. Ne gre vedno vse po načrtih. Dal sem vse od sebe za Slovenijo," je v pogovoru za TV Slovenija povedal Stevens.

Nima urejenega statusa in financ
Bil je na prelomu, kako naprej s športno potjo, saj kljub dejstvu, da je bil finalist zadnjih dveh svetovnih prvenstev, nima urejenega statusa in financ.

"Mislim, da še nisem dosegel vsega. To meni tudi trener, a sem mu rekel, da se moram preseliti k njemu s psom in ženo, če se zadeve ne spremenijo," je finančni položaj dodatno razložil plavalec, ki se bo moral v prihodnjih tednih odločiti, kako naprej.

Stevens se v dežju v finalu ni znašel na zunanji progi

Državni rekord mešane štafete
Prav ob koncu programa je nastopila še mešana štafeta 4 x 200 m prosto in naslednikom postavila izziv v obliki slovenskega rekorda 7:37,63, ki je v okrnjeni konkurenci zadostoval za četrto mesto.

Katja Fain do zadnjega obrata v igri za bron
Sašo Boškan, Primož Šenica Pavletič, Janja Šegel in Katja Fain so se v končnici celo borili z Nemci in Poljaki za kolajno, na koncu pa bili prekratki. Zlato medaljo so osvojili Madžari.

"Težko je bilo plavati 200 m prosto po delfinu, ki ni lahka disciplina. Dala sem vse od sebe, a Nemke, ki je plavala zraven mene, nikakor nisem mogla dohiteti," je po štafeti povedala Fain.

Sašo Boškan je v prvi predaji Slovenijo popeljal celo v vodstvo: "Če bi začel hitreje, bi bilo lahko še boljše. Moral bi si bolj zaupati, tako pa sem se predolgo držal Nemca."

Fain rezerva za finale na 200 m delfin
Na 200 m delfin je Katja Fain z 2:14,22 prva rezerva za tekmo na 200 m delfin, svojo uvrstitev pa je na 11. mestu popravila Hana Sekuti, ki je za njo zaostala vsega tri desetinke sekunde.

Na 200 m mešano je Anže Ferš Eržen z 2:01,78 še enkrat plaval blizu osebnem rekordu, na koncu pa zasedel 13. mesto.

"Za vse tekmovalce je bilo težko, saj nismo videli, kdaj bo start, in je, kar je. Moram biti zadovoljen. Na tekmi pa mislim, da je bila druga polovica precej boljša kot zjutraj," je nastop ocenil Ferš in s tem mislil na dve prekinitvi tekme zaradi nevihte, ki se je bližala Beogradu, kar je zmotilo tudi druge.

Na 50 m prsno je Tina Čelik zgrešila finale za desetinko in pol in končala na 11. mestu, Tara Vovk je bila 15. "Spet sem plavala blizu osebnega rekorda in dosegla najvišjo uvrstitev na EP-ju, kar je zame le motivacija za naprej," je po tekmi povedala Čelik.

"Vesela sem, da sem lahko plavala tudi popoldne. Zbolela sem že na višinskih pripravah, nato še tik pred prvenstvom v Barceloni in takrat mi je bilo zelo težko, saj sem se te tekme zelo veselila. Želela sem stopnjevati formo iz lanskega decembra, a so stvari, na katere nimaš vpliva, in z danes odplavanim sem zadovoljna," pa je dodala Vovk.

Na 200 m delfin se je zmage po pričakovanjih veselil Kristof Milak. Njegova rojakinja Petra Senanszky je dobila igro stotink na 50 m prosto. Na 200 m prsno je od konkurence odstopala Izraelka Anastasia Gorbenko. Poljakinja Adela Piskorska je nova prvakinja na 100 m hrbtno.

Primož Šenica Pavletič pa je pred nedeljskim nastopom v mešani štafeti preveril formo na 100 m hrbtno in zasedel 29. mesto.

Mešana štafeta ostala tik pod stopničkami v Beogradu