Floyd Mayweather je bil v svoji karieri neporažen (49:0). Foto: Reuters
Floyd Mayweather je bil v svoji karieri neporažen (49:0). Foto: Reuters
Conor McGregor je boksarsko licenco dobil decembra. Foto: Twitter

Tako 40-letni Američan Mayweather kot 28-letni Irec McGregor sta novico skoraj hkrati sporočila na družabnih omrežjih. Obračun v Las Vegasu, ki bo potekal v 12 rundah, bo vsakemu izmed borcev navrgel ogromno denarja.

Mayweather je leta 2015 proti Mannyju Pacquiau zaslužil 250 milijonov dolarjev, okoli te številke pa naj bi se gibalo tudi tokratno plačilo. McGregor naj bi prejel manj, a še vedno veliko več, kot je zaslužil v celotni karieri.

Mayweather velja za enega najboljših boksarjev vseh časov. Po 49 zmagah se je nepremagan upokojil leta 2015. Prvak borilnih veščin McGregor, ki nikoli ni poklicno boksal, je novembra postal prvi dvojni prvak v UFC-ju. Pred tem je že večkrat izzval Mayweatherja k obračunu v mešanih borilnih veščinah, vendar do dvoboja nikoli ni prišlo.

McGregor je decembra dobil boksarsko licenco, ki mu jo je podelila komisija v Kaliforniji. Predsednik UFC-ja Dana White, ki se je pogajal v imenu McGregorja, je priznal, da so se dogovarjali že dalj časa. "Pogovori so potekali dokaj gladko. Mayweather je obkrožen s pametnimi ljudmi. Nemogoče se je uresničilo," je povedal White.

Na stavnicah je velik favorit Mayweather, ki ima kvoto na zmago 1,10. V primeru zmage McGregorja bi se vaš vložek pomnožil s sedem.

Dvoboj, ki ga mnogi željno pričakujejo, ima številne kritike. "Z vsakim dnem je bolj jasno, da cirkus, bolj znan po imenom Mayweather – McGregor, prihaja v mesto. Komisija je podelila licenco za milijone dolarjev, zdaj jih štejeta še oba akterja. Boks si bo po tem dvoboju težko opomogel," je jezen nekdanji prvak Oscar De La Hoya.