Težko pričakovani boksarski spektakel Joshua – Miller je odpadel, ker je Američan padel na obeh dopinških testih. Foto: Twitter
Težko pričakovani boksarski spektakel Joshua – Miller je odpadel, ker je Američan padel na obeh dopinških testih. Foto: Twitter

Millerju so vzorec vzeli 20. marca, pozitiven je bil na rastni hormon, ki je na seznamu prepovedanih poživil Svetovne protidopinške agencije. V prejšnjem tednu so vzeli še en vzorec, ki je bil prav tako pozitiven, zato so njegov dvoboj z Joshuo, ki bi moral biti 1. junija v kultni dvorani Madison Square Garden v New Yorku, odpovedali.

Miller, ki je po 24 profesionalnih dvobojih še nepremagan, je v preteklosti že imel devetmesečno prepoved kalifornijske športne komisije, potem ko je bil leta 2014 v kickboxu pozitiven na metilheksanamin.

"Zamočil sem. Bilo je veliko načinov, kako bi lahko rešil položaj, a sem se ga lotil napačno in zdaj plačujem ceno tega. Zapravil sem veliko priložnost in hudo mi je. Moje srce trenutno krvavi, prizadel sem družino, prijatelje, ekipo, navijače," je v videosporočilu na Instagramu dejal Miller, ki je dodal še, da bo to napako popravil in se vrnil boljši.

Joshua, svetovni prvak v težki kategoriji po verzijah WBA, IBF in WBO, še vedno načrtuje prvi dvoboj na ameriških tleh, v njegovem taboru bodo za junijsko borbo poskušali najti drugega nasprotnika.