Bled se je moral zaradi pandemije koronavirusa odpovedati vrhunskim veslačem. Foto: BoBo
Bled se je moral zaradi pandemije koronavirusa odpovedati vrhunskim veslačem. Foto: BoBo

Veslaška zveza Slovenije je odpoved olimpijskih iger videla celo kot priložnost za "gigaprvenstvo" in se ponudila, da bi na Bledu ob tekmovanjih za mladince in mlajše člane organizirali tudi članski SP in tako tekmovalcem ponudili glavno tekmo leta.

Mednarodna veslaška zveza se je kljub temu odločila za odpoved, saj ne verjame, da se bodo razmere s koronavirusom do avgusta res uredile in da bodo do takrat res v normalnem obsegu delovale letalske povezave med Evropo in svetom.

Slovenski prireditelji so bili pripravljeni tudi na drug termin vse do oktobra, a na koncu s Fiso niso našli dogovora. Za mlajše kategorije je prestavitev težava zaradi šolskih in študijskih obveznosti, v septembru in oktobru pa Fisa išče termin za evropsko prvenstvo, ki je bilo prvotno načrtovano med 5. in 7. junijem v Poznanju.

Veslaška zveza Slovenije je z odpovedjo zašla tudi v finančno negotovost, saj so bili dozdajšnji vložki v pripravo SP-ja veliki, gre za šestmestno številko v evrih, ki jih bo težko kratkoročno nadomestiti, zato upajo, da se bo v sklopu ukrepov za reševanje krize našel tudi denar, da vsaj delno pokrijejo naložbo.