Deni Kožul je tretjič državni prvak. Foto: EPA
Deni Kožul je tretjič državni prvak. Foto: EPA

Najboljši Slovenec Darko Jorgić na domačem prvenstvu ni nastopil. Jorgić ima klubske obveznosti, v petek, 31. marca, ga s Saarbrücknom čaka prva finalna tekma v Ligi prvakov proti Borussii Düsseldorf.

V finalnem obračunu dveh Logatčanov se je zmage veselil devet let starejši Kožul, ki pa se je moral zelo potruditi, da je strl odpor Podobnika. Drugi niz je celo pripadel mlajšemu tekmecu, ki je v petem vodil že z 10:8 in imel nato še tri zaključne žogice, toda izkušnje in znanje so bili na strani Kožula.

"Po presenetljivem sobotnem porazu Cvetka in Hribarja je bil žreb odprt, tako da so se mladi med sabo bojevali. Miha je igral zelo dobro, ima potencial, tako da sem vesel tudi zanj, da je prišel do finala. Svoje delo sem opravil, kot je treba, in sem zadovoljen," je po svojem tretjem naslovu državnega prvaka dejal Kožul.

Veliko težjo pot do svojega drugega naslova državne prvakinje je imela Ana Tofant, ki je v osmini finala s 4:1 premagala Blažko Harkai (Kema-Murexin), že v četrtfinalu pa se je pomerila s klubsko soigralko, branilko naslova Katarino Stražar. V napetem obračunu se je zmage s 4:2 veselila Ana Tofant, na še hujšo oviro pa je naletela v polfinalu, v katerem se je pomerila s Saro Tokić (Letrika), ki je lani igrala v finalu. Njo je premagala s 4:3.

V finalu je Tjaša Novak potrdila dobro formo, čeprav je Ana Tofant povedla s 3:0 v nizih, vendar se ji je Ljubljančanka približala le na niz zaostanka, v šestem pa je Mengšanka le strla njen odpor.

V moških dvojicah sta naslov državnega prvaka branila Uroš Slatinšek in Jožko Omerzel (oba ŠD SU), ki sta bila na dobri poti, da ga ubranita. Novomeščana sta se v finalu pomerila z Aljažem Godcem in Miho Podobnikom, ki sta v finalu prišla do svojega prvega članskega naslova po zmagi s 3:1.

Sara Tokić in Ana Tofant, ki sta se v posamični konkurenci pomerili v polfinalu, sta v ženskih dvojicah po lanskem drugem mestu le prišli do naslova državnih prvakinj.

Tudi v mešanih dvojicah sta naslov osvojila nova igralca; zmagala sta Damjan Zelko in Tjaša Novak (Kema-Murexin/Kajuh-Slovan).