Slovenske barve bodo na EP-ju branili le še Darko Jorgić, Bojan Tokić in Alex Galič. Jorgič in Tokić bosta nastopila tudi v dvojicah, prav tako tudi Galičeva, ki bo igrala s Švicarko Rachel Moret. Foto: www.alesfevzer.com
Slovenske barve bodo na EP-ju branili le še Darko Jorgić, Bojan Tokić in Alex Galič. Jorgič in Tokić bosta nastopila tudi v dvojicah, prav tako tudi Galičeva, ki bo igrala s Švicarko Rachel Moret. Foto: www.alesfevzer.com
Jan Žibrat in Katarina Stražar sta sicer dosegla zmagi, a ostala brez izločilnih bojev. Foto: nzts

Žibrat je danes s 4:0 (3, 1, 2, 7) nadigral Makedonca Kristijana Stanojkovskega, a zmaga ni bila dovolj, da bi se uvrstil v izločilne boje. V svoji skupini je bil drugi, v glavni žreb pa se je neposredno uvrstil Alexandre Robinot, ki je prvi dan Žibrata premagal s 4:1. Šestindvajsetletnik iz Mote iz okolice Ljutomera je predtem s 4:1 ugnal Rusa Vladimirja Sidorenka.

Brez zmage se je od evropskega prvenstva v posamični konkurenci poslovil Kožul, ki je vse možnosti za napredovanje zapravil že v torek, ko je nepričakovano z 2:4 izgubil proti Poljaku Tomaszu Kotowskemu, nato pa z 1:4 še proti nekdanjemu evropskemu prvaku Michaelu Mazeju, ki pa je daleč od nekdanje slave. Danes je sicer namučil Čeha Tomasa Treglerja, ki je slavil s 4:3 (-8, -4, -5, 3, 11, 5, -7) in osvojil prvo mesto v skupini 17.

Debitant na članskem EP-ju Hribar je v skupini 13 izgubil še svoj tretji dvoboj. Tokrat je bil boljši od njega Ukrajinec Viktor Jefimov, ki je 18-letnega Novomeščana premagal s 4:2 (-4, -9, 5, 9, 6, 6). Prvi dan prvenstva sta bila boljša od njega še Belorus Aliaksander Hanin s 4:0 in Nizozemec Ewout Oostwouder, ki je tudi osvojil prvo mesto v skupini.

Od treh slovenskih igralk, ki so igrale v kvalifikacijah, je osvojila zmago le Stražarjeva, ki je danes s 4:0 (8, 6, 5, 11) ugnala Sarah Meyer iz Luksemburga. V torek sta bili za Stražarjevo premočni Fen Li iz Švedske, ki je zmagala s 4:0 in Čehinja Karin Adamkova, ki je prav tako slavila s 4:0.

Vovkova in Tofantova sta končali brez zmage.

Danes so se začeli tudi izločilni boji v igri dvojic. Med mešanimi dvojicami sta imela visoke cilje Jorgić in Galičeva, ki pa sta v drugem krogu izgubila proti francoski navezi Joe Seyfried in Laura Gasnier, ki je v maratonskem dvoboju slavila s 3:2 (-12, 7, 9, -4, 13) in se uvrstila v glavni žreb. Prav tako sta svojo pot v drugem krogu izločilnih bojev končala Hribar in Vovkova. Zanju sta bila usodna Anglež Paul Drinkhall in Valižanka Charlotte Carey, ki sta zmagala s 3:1 (-8, 4, 4, 11).

Med moškimi dvojicami sta Kožul in Žibrat v drugem krogu izločilnih bojev ostala praznih rok proti turški dvojici Ibrahim Gundzu in Abdullah Yigenler. Turka sta bila boljša s 3:0 (8, 6, 5).

V četrtek bosta v glavnem žrebu prvič zaigrala Tokić in Jorgić.

Vovkova in Stražarjeva sta dobro začeli izločilne boje med ženskimi dvojicami, saj sta v prvem krogu premagali Škotinji Lucy Elliot in Rebecco Plaistow s 3:0 (4, 5, 9), pretrd oreh pa sta zanju bili Rusinji Tatjana Kukulkova in Eva Odorova s 3:0 (7, 8, 9).

V drugem krogu je bilo konec tekmovanja tudi za Tofantovo, ki je v paru z Belgijko Nathalie Marchetti izgubila proti francoski dvojici Laura Gasnier in Audrey Zarif z 0:3 (-1, -3, -4).

Galičeva bo v četrtek v prvem krogu z Belgijko Rachel Moret igrala proti Rusinjama Tatjani Kukulkovi in Evi Odorovi, ki sta v drugem krogu izločilnih bojev izločili Vovkovo in Stražarjevo.