Vsaka od 18 finalistk je med drugim predstavila tudi svojo točko, povezano s športom, s katerim se ukvarja. Na fotografiji Anja Barbič, ki je postala mis fotogeničnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Vsaka od 18 finalistk je med drugim predstavila tudi svojo točko, povezano s športom, s katerim se ukvarja. Na fotografiji Anja Barbič, ki je postala mis fotogeničnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klara Krošelj
Mis športa 2013 Klara Krošelj, ob njej pa idejni oče prireditve Srečko Čož. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Snežana Rodić, Vesna Fabjan in Petra Nareks
V žiriji so bile izmed športnic Snežana Rodić, Vesna Fabjan in Petra Nareks. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

18-letna dijakinja kamniške gimnazije prihaja iz Mekinj pri Kamniku. Stadion je od njenega doma oddaljen le sto metrov, in čeprav na njem trenirajo nogometaši, se nikoli ni pustila motiti in je na atletski stezi pridno nabirala kilometre. "V mlajših selekcijah sem bila že v državni reprezentanci, letos pa sem zaradi mature zmanjšala treninge, saj bi dala rada prednost izobrazbi. Naslednje leto se bom poskušala spet bolj posvetiti karieri."

Po poti Matica Osovnikarja
Zanima jo dentalna medicina. Rada bi šla torej po poti šprinterja Matica Osovnikarja. Ali Škofjeločana pozna? "Bolj na videz, vsekakor pa je lep primer uspešnega atleta in študenta. Jaz bi najraje postala ortodont. Če bom pridna, je vse mogoče," je povedalo dekle, ki za svoje zobe vsekakor lepo skrbi, saj jih umiva trikrat na dan. Morda ji je tudi lep nasmeh prinesel naklonjenost žirije, v kateri je bila med drugim atletinja Snežana Rodić.

Počutila se je kot zvezda

Zmaga na takšnem izboru ji bo za vedno ostala v spominu. "Zelo prijeten občutek, primerljiv z uspehi na atletski stezi. Navijači so bili izjemni in počutila sem se kot zvezda." V Festivalni dvorani je zanjo navijalo veliko sošolcev in tudi fant, s katerim sta skupaj dobrega pol leta. Njena ljubezen je gotovo tudi tek. "Tek je najboljša rekreacija, dobrodošla tudi za mlade. Ko se učim, moram vmes na tek, in ko pridem nazaj, možgani bolje delajo in se vso snov lažje spomnim."
Atletinje imajo odlično postavo
Med desetimi prejšnjimi zmagovalkami izbora za mis športa je bilo največ zmagovalk prav iz atletskih vrst. Snežani Rodić se to ne zdi nič nenavadnega: "Atletinje imajo privlačno postavo, so čvrste, vitke. Danes so tekmovale tri atletinje in vse imajo odlično postavo." Na naše vprašanje, da bi nedvomno tudi sama lahko tekmovala na takšnih izborih, je primorska troskokašica odgovorila: "Rada se teh izborov udeležim kot gledalka, ne bi pa tekmovala. Raje sem na atletskih stezah."
Šestakova na YouTubu: vredno ogleda!
In katera uspešna slovenska športnica po mnenju Rodićeve sodi med najlepše? "Tina Maze. Ful je lepa." Bolj v šali kot zares smo jo vprašali, kaj si misli o Tininem izbrancu Andrei Massiju. "Ni ravno moj tip," pravi. Snežana Rodić izpostavlja tudi odbojkarici, sestri Fabjan ("Poznam ju, sta trenirali z nami na stadionu.") in kolegico Marijo Šestak. Pravi, da ni naključje, da je imel njen privlačen videoposnetek na YouTubu že 12 milijonov ogledov. S tem se je strinjala tudi nova mis športa: "Vredno ogleda, paša za oči."
Nočni ptič navija za Dragiča
Na sobotnem izboru mis športa je mis fotogeničnosti postala Anja Barbič, ki je imela v Festivalni dvorani najglasnejše navijače, druga spremljevalka je bila Hana Čuček, prva spremljevalka pa Joni Tomičić Prezelj. V MMC-jevem izboru je največ glasov dobila košarkarica Tina Bastašič, branilka pri Mariboru. Njen idol je Goran Dragić: "Simpatičen fant, ima karizmo. Super igralec. Ker sem nočna ptica, si kdaj pogledam kakšno njegovo tekmo v Ligi NBA." Mimogrede, Tinin najboljši dosežek pri izvajanju prostih metov je 81 zadetih ob stotih poskusih.