Neža Klančar. Foto: www.alesfevzer.com
Neža Klančar. Foto: www.alesfevzer.com

Rekord Ravenčanke Janje Šegel, dosežen na sredozemskih igrah v Oranu 2022, je izboljšala za tri desetinke sekunde.

Klančar je na koncu zasedla sedmo mesto, a bila z doseženim zelo zadovoljna. "Seveda sem vesela napredka in da se je trening tukaj res obrestoval. Že danes sem imela občutek, da bi bila lahko še hitrejša," je po tekmi veselo novico potrdila trenerju Tomažu Torkarju.

Plavalka je po februarskem svetovnem prvenstvu v Dohi odpotovala na dvomesečne priprave v Avstralijo, gre za ekipo, s katero dela trener Michael Bohl in kjer trenirata tudi zvezdnici Emma McKeon in Kaylie McKeown. In očitno se je v avstralski eliti odlično znašla.

"Ko je že zjutraj dosegla osebni rekord (54,39 op. STA), sem vedel, da lahko res plava zelo hitro. Treningi so kazali zelo dobro, zato sem seveda upal na nizkih 54, a je prebila tudi to mejo," je za STA povedal njen trener Tomaž Torkar, ki svojo varovanko v domovini pričakuje prihodnji teden.

Ta bo plavalko pred evropskim prvenstvom v Beogradu in olimpijskim igram v Parizu zdaj najprej odpeljal na priprave na Ptuj, pozneje na Majorko, bistvena testa pred EP-jem pa bosta na sporedu konec maja na seriji Mare Nostrum v Canetu in Barceloni.